Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GOSTOVANJE U AZIJI

Dinamo danas u neobičnom terminu igra ključnu utakmicu u Europi: Evo gdje gledati

Zagreb: Prva utakmica grupne faze UEFA Konferencijske lige, GNK Dinamo - Astana
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/9
30.11.2023.
u 08:16

Daleko je ovo gostovanje za Dinamo, čak četiri tisuće kilometara udaljeno od Zagreba, a našeg predstavnika čeka utakmica na umjetnoj travi te na temperaturi ispod nule

Nogometaši Dinama danas na dalekom gostovanju igraju svoju 'biti ili ne biti' utakmicu za nastavak natjecanja u Uefa Konferencijskoj ligi.

Igrači Sergeja Jakirovića u petom kolu grupne faze Konferencijske lige gostuju protiv momčadi Astane u Kazahstanu s početkom u 16 sati i 30 minuta. 

Daleko je ovo gostovanje za Dinamo, čak četiri tisuće kilometara udaljeno od Zagreba, a našeg predstavnika čeka utakmica na umjetnoj travi te na temperaturi ispod nule u Srednjoj Aziji.

Pobjedom u ovoj utakmici Dinamo bi si omogućio da sam odlučuje o svojoj sudbini u posljednjem kolu grupne faze na Maksimiru protiv Ballkanija, u slučaju bilo kojeg drugog ishoda Dinamo više ne bi ovisio sam o sebi. 

Dinamo se grčevito bori za drugo mjesto svoje skupine. Prvo mjesto je već osigurala češka Viktoria Plzen koja nakon četiri kola ima maksimalnih 12 bodova. Ballkani je uoči petog kola na trećem mjestu skupine s četiri boda, koliko ima i trećeplasirana Astana. Dinamo je na začelju skupine s tri boda. 

Podsjetimo, Dinamo je u dosadašnja četiri susreta grupne faze Konferencijske lige svoje jedine bodove osvojio upravo protiv Astane u prvom kolu, kad je u Zagrebu hrvatski prvak uvjerljivo slavio s 5:1.

Nisu to jedine utakmice koje je Dinamo igrao protiv Astane. Krajem srpnja i početkom ožujka su se Dinamo i Astana susreli u pretkolima za Ligu prvaka, a plavi su tada upisali dvije uvjerljive pobjede, 4:0 u Zagrebu te 2:0 u Astani. 

Utakmicu koja počinje u neuobičajenom terminu za europska natjecanja (16:30) možete pratiti na kanalu Arena Sport 1.


 
 

Komentara 8

Avatar mrbr
mrbr
10:14 30.11.2023.

Ako Dinamo pobjedi Astanu danas, sve će krenuti na bolje. U zadnjem kolu na Maksimiru onda slijedi gaženje Balkanija, proljeće u Europi kad se pridružuju Ademi, Stojković, Kačevenda, Petković...vraća se i Oršić...

Avatar HR-Nevini-Vitez
HR-Nevini-Vitez
10:25 30.11.2023.

Stravicno težka grupa, Astana suparnik svjetske kvalitete a gazda i duša našeg balkanskog kluba na BiH križnom putu. Ima nade ali pravda i pravednost su protiv nas..

Avatar Marko
Marko
10:15 30.11.2023.

Zadnji su i tamo će ostati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije