Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI DERBI U VIŠNJIKU

Derbi je Zadru biti ili ne biti, Ciboni nije

Zadar - Cibona
Sanjin Strukić/PIXSELL
31.01.2010.
u 09:41

Najveći derbi hrvatske košarke, večerašnja utakmica Zadra i Cibone u Krešinu domu (20), ni jednom suparniku ne dolazi u dobrom trenutku.

Cibona je u nizu od dva poraza, a Zadrani su izgubili na dva najteža gostovanja, kod Partizana i Hemofarma. Zadrani već tradicionalno cibose pobjeđuju u svojoj dvorani u regionalnoj ligi, posljednji put izgubili su prije točno tri godine, a od preseljenja na Višnjik u ovom natjecanju još ih nitko nije pobijedio.

Vukovi stalno kradu

– Cibona igra izvanredno. Ne smijemo im dopustiti da se rastrče i raspucaju – istaknuo je Hrvoje Perić, koji smatra da je najveća snaga Zagrepčana igra u obrani, osobito na vanjskim pozicijama.

– Novi trener Jusup upozorio nas je da vanjski igrači Cibone stalno pokušavaju ukrasti loptu pri dodavanjima. Zbog toga smo već uvježbavali kako to onemogućiti. Osim toga, trener inzistira na većoj protočnosti lopte nego dosad i na više trčanja te što više kontri i polukontri – kazao je krilni igrač Zadra.

Cibona u Zadar stiže s velikim centarskim problemima. Bez Bagarića, s nespremnim Radoševićem i Vukušićem koji je izvan forme. Sve će to, uz ionako kratku klupu, treneru Perasoviću predstavljati problem. No, on ne kuka:

– Višnjik je ove sezone neosvojen, no mi smo prošle sezone ondje dva puta slavili.

Bit ćemo u nešto lakšoj psihološkoj situaciji jer bi njima poraz znatno umanjio izglede za Final Four, a nama ne bi.

Zadrani sada puno brži

Perasović kaže da se primijeti nova trenerska ruka:

– Zadrani sada igraju puno brže, s organiziranim kontrama, mnogo više blokova i igre dva na dva. Očekujem da će se više koristiti zonom i da će Rančić i Perić imati važnije uloge nego prije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije