Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iskusni napadač

Demba Ba pojačao vodeći klub turske lige

Demba Ba
Foto: Press Association/Pixsell
22.01.2019.
u 21:09

Basaksehir želi prekinuti dominaciju velike trojke

Vodeći klub turskog nogometnog prvenstva Istanbul Basaksehir doveo je još jedno zvučno pojačanje. Iz kineskog prvoligaša Shanghai Shenhue na posudbu je do kraja sezone stigao senegalski napadač Demba Ba (33).

Demba Ba je u karijeri promijenio brojne klubove. Igrao je za Hoffenheim, Newcastle, Chelsea, West Ham, a ima i iskustvo igranja u Turskoj. U sezoni 2014–15. je u dresu Bešiktaša u 44 utakmice zabio 27 golova.

Basaksehir želi prekinuti dominaciju velike trojke (Fenerbahče, Galatasaray, Bešiktaš) u turskome nogometu, pa je vodstvo kluba angažiralo igrače koji iza sebe imaju iskustvo igranja u snažnim europskim klubovima.

Tako je već ranije u Basaksehir došao brazilski napadač Robinho (34), koji je igrao u Real Madridu i Manchester Cityju. Tu je i nekadašnji napadač Arsenala Emmanuel Adebayor (34), na posudbu iz Barcelone stigao je turski reprezentativni veznjak Arda Turan, a od ljeta 2017. je u klubu i francuski branič Gaël Clichy (33).

Istanbul Basaksehir vodi nakon 18 kola turskog prvenstva, skupio je 38 bodova, dok drugoplasirani Galatasaray zaostaje šest bodova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije