Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Haraju po Hrvatskoj

Delije i Grobari s tri prsta provociraju uz naše spomenike i uriniraju po grbovima

Troprsti izazov
Foto: Facebook
1/8
18.07.2017.
u 17:30

Neki su objavili i fotografije na kojima pokazuju srednji prst spomeniku podignutom u spomen na prvog predsjednika Franju Tuđmana.

Prije nekoliko mjeseci na Facebooku se pojavila grupa 'НК Хајдук Сплит - Фан клуб Србија' (NK Hajduk Split – Fan klub Srbija) u kojoj se članovi uglavnom izruguju Hajduku i Torcidi. Nastala je nakon što je Torcida na Poljudu razvila transparent s porukom 'morem plovi jedna mala barka' napisan na ćirilici, a bio je upućen riječkoj Armadi jer je u Split doplovila brodom. Riječi navedene na transparentu zapravo su stih četničke pjesme iz Drugog svjetskog rata.

Članovi grupe, mahom pripadnici srbijanskih navijačkih skupina (Delije i Grobari), nedavno su pokrenuli akciju 'troprsti izazov' pa se diljem Hrvatske fotografiraju pored Hajdukovih obilježja pokazujući tri prsta.

No, mnogi nisu stali na tome već se fotografiraju i sa zastavma Srbije ili Republike Srpske Krajine na raznim lokacijama. Neki su objavili i fotografije na kojima pokazuju srednji prst spomeniku podignutom u sjećanje na prvog predsjednika Franju Tuđmana dok su drugi urinirali po grafitima hrvatskog i Hajdukovog grba.

Pohodili su i obilježja iz Domovinskog rata pa su tako tri prsta pokazivali i uz vukovarski vodotoranj, kninski spomenik mučenim i ubijenim braniteljima i mnoge druge.

Troprsti izazov
1/8

U svakom slučaju nakon spomenutih oskvrnjivanja ima tu posla i za policiju, hrvatsku i srpsku, no poznavajući prilike teško je očekivati da će netko od aktera biti priveden.

 

Komentara 78

BO
bojuki1
18:09 18.07.2017.

I onda se čudimo požarima.

GL
Glorfindel
17:52 18.07.2017.

Hrabri...kao i u ratu.

Avatar Dančo
Dančo
18:11 18.07.2017.

koji njih kompleksi peru kad su hrvati u pitanju to je cudo jedno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije