Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
velikosrpske fantazije

Grobari poručili 'dogodine u Kninu', a u Srbiji opet nitko ne reagira

Grobari
Foto: Youtube Screenshot
14.08.2015.
u 12:55

Pitamo se kako ispadi poput ovog navijača Partizana prolaze bez kazne srbijanskog nogometnog saveza.

Navijači beogradskog Partizana svako malo, kad ih valjda nešto potakne, na tribinama izvjese transparent s ćiriličnim natpisom ''dogodine u Kninu''. Jasna je to provokacija i aluzija na vraćanje takozvane Republike Srpske Krajine. 

Bilo je tako prije šest godina kada su crno-bijeli u kvalifikacijama za Ligu prvaka igrali protiv APOEL-a, zatim 2010. godine na košarkaškoj utakmici s Maccabijem, a bilo je tako i jučer u 5. kolu srbijanskog prvenstva u utakmici s Vojvodinom (3:2 slavio je domaćin u Novom Sadu). 

Radikalne velikosrpske ideje i njihova promocija nikad nisu bile strane srbijanskim navijačkim skupinama, no trebali bi znati kako se sadržaj njihova transparenta nije ostvario niti 2010., niti 2011., a vrlo je vjerojatno da se neće ostvariti ni dogodine. Osim ako nisu mislili na proslavu vojno-redarstvene akcije Oluja. Njeno održavanje sasvim je izvjesno, a vjerojatno je i nedavna proslava zapravo potaknula Grobare na postavljanje transparenta.

Također, budući da državni čelnici u Srbiji neprestano ponavljaju kako žele biti dio Europske unije, gdje promoviranje teritorijalnih pretenzija prema drugoj državi sasvim sigurno nije prihvatljiv obrazac ponašanja, posebice prema jednoj od članica što Hrvatska jest, pitamo se kako ispadi poput ovog navijača Partizana prolaze bez kazne tamošnjeg nogometnog saveza.

Štoviše, nitko od rukovodećih nije javno osudio spomenuti incident. I to nijednom od 2009.!

>>Trener Partizana: Strašno sam želio Dinamo da mu vratimo milo za drago!

 

Komentara 60

ZI
Zir
13:19 14.08.2015.

Odlicno, samo recite, kada?? prije podne ili poslije podne!!

ĆA
ćaćaća
13:21 14.08.2015.

oni nemaju stevanovića i fare za cinkanje..stevanovića je postavio jovanović da pljuje hrvatsku po svijetu..

MA
marcellus
13:31 14.08.2015.

pa biće proslava oluje i dogodine u kninu....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije