Naslovnica Sport Nogomet

Del Bosque: Što nam preostaje, Villu častimo!

U 83. minuti Pedro je pogodio vratnicu, lopta se odbila do Ville, koji je uz pomoć obje vratnice zatresao mrežu.
03. srpnja 2010. u 22:25 16 komentara 5 prikaza
Španjolska Paragvaj (1)
Foto: Reuters
Pogledajte galeriju 1/10

Bilo je na ispunjenom Ellis Parku u Johannesburgu dosadno, pa smiješno, na kraju pravedno. Još jednom je "Pancho Villa" zapucao kad više kod Španjolaca nije bilo municije. Opet za 1:0, sada protiv hrabrog i žilavog Paragvaja.

Repriza finala EP-a 2008.

Za polufinale SP-a i reprizu EP-a prije dvije godine. Tada je Španjolska nadjačala Njemačku. Kada sve stavimo na vagu, ovdje na jugu Crnog kontinenta Elf je pokazao više, puno više.

Nešto stariji kolega do mene na Ellis Parku je nakon pola sata prvog dijela drijemao, pa zaspao. Jer, ta igra jednog dodira koju su Španjolci doveli do savršenstva može uspavati, posebno ne igra li se prodorno i ako je suparnik pokretljiv kao što je to bio Paragvaj.

U nastavku više nije bilo spavanja, a da sve postane komedija pobrinuo se ekvadorski sudac Carlos Batres. Što je sve uspio dosuditi u tri minute. Najprije je pokazao na "kreč" za Paragvaj, nakon što je Pique vukao Cardoza. Strogo, ali ispravno. Cardozo je pucao, ali Casillas pokazuje radi čega je vjerojatno prvi vratar planeta.

U sljedećoj akciji srušen je Villa. Strogo dosuđen 11-erac. Xabi Alonso puca i pogađa mrežu, ali iz neobjašnjiva razloga sudac vraća Xabija na popravni. Xabi puca, Villar brani, Fabregas dolazi do lopte, paragvajski ga vratar ruši, ali ne čuje se zvižduk lošeg suca.

Villa i Casillas junaci

A onda je David Villa pokazao da je fantastičan igrač i najbolji napadač turnira.

– Torres je igrač kojeg ću uvijek čekati. Njegova je klasa neupitna. Srećom, imamo dobar izbor igrača, pa nam je tako Torresova zamjena Fabregas puno donio. A David Villa je čudesan. Što nam preostaje, moramo ga častiti i čuvati – razvukao je svoj brk španjolski izbornik Vicente Del Bosque.

Iniesta je izabran za igrača utakmice, iako su Villa i Cassilas to više zaslužili. Priznao je to i Iniesta:

– Imali smo dva junaka. Najprije Cassilasa, zbog kojeg mirno spavamo, a potom Villu, zbog kojeg slavimo.

SPAR
Alternativa
Šećer i debljina: Kako staviti unos šećera pod kontrolu, a i dalje fino jesti
  • -obrisani-:

    Ovo vec prerasta u veliku sramotu za Fifu......Potpuno regularan gol za Paragvajce je ponisten. Igrac koji je zabio gol nije bio u zaledju u trenutku dodavanja ,a igrac koji je bio ,u skoku , glavom nije dodirnuo loptu........ Mora se ... prikaži još! se uvesti 4-tvrti sudac koji moze pregledati video snimke.......Ovako vise ne ide.....Tu sramotu je tesko gledati

  • -obrisani-:

    Ovo je vec preraslo u pravu tragikomediju.......Spanjolci su ponovili jedanajsterac zbog jednog igraca koji je bio unutar.......jeste li pazljivo gledali jedanajsterac Paragvaja ???????????????Tri Spanjolska igraca su bila unutar jedanajsterca .I taj jedanajsterac je MORAO BITI PONOVLJEN..... da je sve bilo ... prikaži još! odigrano po pravilima i bez sudackih gresaka Paragvaj bi u to vrijeme vodio sa 2:0

  • cba:

    Nema problema, sad će ih nijemci zgazit za nagradu haha