Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠPANJOLSKA

Del Bosque je već spreman i za Brazil 2014.

Vicente del Bosque
Reuters
16.05.2012.
u 11:36

Del Bosque je, uz Trapattonija, najtrofejniji izbornik na Euru, a obojica su u našoj skupini

Ovo neće biti posljednji veliki turnir za španjolskog izbornika Vicentea del Bosquea – sredinom travnja objavio je da nastavlja posao s furijom i vodi je prema SP-u u Brazilu 2014.

Realova legenda (62) u trenerskoj je karijeri, osim španjolske reprezentacije, vodila madridski Real te turski Beşiktaş, a u igračkoj je karijeri nosio dres madridskog Reala, Castellona i Cordobe. Nedugo po završetku igračke karijere, 1984. godine, postao je trener u omladinskoj školi madridskog Reala. Deset godina zatim ostvario mu se životni san kada je postao prvi trener kraljevskog kluba. Real je sjajno vodio od 1999. godine, u tom je razdoblju osvojio sedam trofeja među kojima i dva naslova Lige prvaka, kao i dva naslova španjolskog prvaka.

Na klupu španjolske reprezentacije, umjesto Luisa Aragonesa, sjeo je 2008. godine. Iste godine kada je Guardiola preuzeo Barcelonu. Del Bosque je odmah postavio rekord od 13 uzastopnih pobjeda s reprezentacijom. U kvalifikacijama za Euro imao je maksimalan učinak od osam pobjeda iz osam utakmica te na EP dolazi kao jedan od najvećih favorita.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije