Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KUP KONFEDERACIJA

Del Bosque iskreno: Posrećilo nam se! Protiv Brazila nema isprika

Španjolska Italija (1)
Reuters/Pixsell
28.06.2013.
u 13:41

- Razočarani smo porazom. Sljedeće godine u Brazilu na SP-u ćemo sigurno pobijediti Španjolsku! - komentirao je Giorgio Chiellini

Nogometaši Italije već lagano počinju dobivati kompleks manje vrijednosti od kolega iz reprezentacije Španolske. Dok se s njima budu sretali u eliminacijskim utakmicama, teško da će išta osvojiti. Nakon što ih je lani furija porazila u finalu Eura, sad su azzurri ispali u polufinalu Kupa konfederacija. Nakon 0:0 u prvih 0' minuta i nakon produžetaka, Španjolci su slavili u raspucavanju s bijele točke 7:6.

Prandellijevi izabranici mogu žaliti, u prvom su poluvremenu 'razbijali' Španjolce, propustili pet stopostotnih šansi što je priznao i Del Bosque.

- U teškim uvjetima odigrali smo odličnu utakmicu. Talijani su bili bolji u prvom dijelu, no u drugom smo bili ravnopravni. Posrećilo nam se u jednaestercima - istaknuo je španjolski izbornik.

- Dobro smo predstavili Europe i pokazali smo da su ovu dvije momčadi elita europskog nogometa. Uzbuđenje u finalu protiv Brazilaca je zagarantirano. Znamo da će igrati pred svojim navijačima, ali isprika za nas nema - dodao je Del Bosque.

Kolega s talijanske klupe nije previše očajavao...

- Odigrali smo veliku utakmicu, jako, jako dobru. Oduvijek smo u utrci sa Španjolcima, a oni su sada pokazali da su još uvijek malo ispred nas. No, naš projekt napreduje sve bolje, i po pitanju karaktera i taktike. U jedanaestercima je uvijek sve moguće, a ispali su loši po nas - komentirao je talijanski izbornik Cesare Prandelli.

- Uz dužno poštovanje Španjolskoj, mi smo bili ti koji smo zaslužili pobijediti. Razočarani smo ishodom. Dobro smo igrali, bolje nego što smo očekivali. Sljedeće godine u Brazilu na SP-u ćemo sigurno pobijediti Španjolsku! - komentirao je Giorgio Chiellini.

Jedini jedanaesterac za azzurre promašio je Bonucci.

- Uputio sam mu riječi ohrabrenja, no ne treba ga kriviti. On ima osobnost i karakter za realizirati jedanaesterac, uzeo je tu odgovornost na sebe, no nije imao sreće. I najbolji griješe - dodao je Chiellini.

>> Španjolska u finalu nakon 14 izvedenih 11-eraca!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije