Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAVNI VATRENI

Davor Šuker o tragediji koja ga je obilježila: 'Život je nemilosrdan, tugovat ću za njom do smrti'

Davor Šuker na utakmici između Rudeša i Varaždina
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/5
04.03.2024.
u 08:24

Dok je gradio svoju bogatu karijeru u poznatim europskim klubovima, njegova sestra Nevenka bila mu je velika podrška, a u međuvremenu se udala, preselila u Gospić i rodila dvoje djece.

Proslavljeni vatreni Davor Šuker zasigurno je jedan od najboljih nogometaša kojih smo ikada imali. Zlatna kopačka iz Francuske 1998. godine nastupao je za slavne klubove poput Real Madrida, Arsenala, Seville, West Hama, a karijeru je završio 2003. godine u redovima Münchena 1860. 

Dugo vremena obnašao je funkciju predsjednika hrvatskog nogometnog saveza kada je naslijedio Vlatka Markovića, a jedno vrijeme bio je i član Izvršnog odbora Uefe. Nakon što je zaključio mandate na tim pozicijama, gotovo ga i ne možemo vidjeti u javnosti, nagađa se da živi na relaciji London – Sjedinjenje Američke Države.

GALERIJA Osijek ispustio pobjedu u derbiju protiv Dinama

Davor Šuker na utakmici između Rudeša i Varaždina
1/8

Upravo u to vrijeme dogodila mu se velika životna tragedija koja ga je obilježila. Naime, iste godine preminula je sestra Nevenka Boban zbog kardiovaskularnih problema, odnosno poteškoća sa srcem, a imala je tada samo 39 godina. U razgovoru za SN, Šuker je otkrio kako se nosio s velikim udarcem i šokom.

– Sestra je bila jedna od najvažnijih osoba u mojem životu i dok sam živ tugovat ću za njom, kao i moji roditelji, kao moji nećak i nećakinja koji su ostali bez majke… Život je takav, i lijep, i nemilosrdan – izjavio je tada Šuker. 

VEZANI ČLANCI:

Bivši nogometni as priznao je da zbog obiteljske tragedije često ima trenutke slabosti. 

– Lagao bih kad bi kazao da nemam trenutaka slabosti, svi smo mi od krvi i mesa, ali trudim se svoje probleme odraditi u sebi, ne opterećujući druge. Smatram da sam karakterno jak i da hrabro idem dalje kroz život – otkrio je bivši predsjednik HNS-a. 

Dok je gradio svoju bogatu karijeru u poznatim europskim klubovima, njegova sestra Nevenka bila mu je velika podrška, a u međuvremenu se udala, preselila u Gospić i rodila dvoje djece. Jedno vrijeme bavila se i sportskom karijerom, do 25. godine igrala je odbojku.

Komentara 8

KO
konfederacija
05:49 05.03.2024.

pokoj vječni frau boban

AB
allain.biger
19:09 04.03.2024.

Bio je dobar nogometas i to je sve u cemu je bio dobar. Sve dalje od toga bio je od Maminje potrcko i u HNS-u i ispunjavao njegove zelje. Zato je i morao otici iz HNS-a. Koja svemirska razlika izmedu njega i Bobana koji je postenjacina i pravi gospodin u usporedbi sa ovom ljigom.

Avatar Mlijekoholičar
Mlijekoholičar
18:06 04.03.2024.

Davore Banana-face Šukeru, nogometna publika je uz tebe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije