Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKVA GODINA VATRENIH

Davor Šuker je HNS-u donio ogroman novac, igramo s pet prvaka svijeta i Europe

Šuker
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/8
19.04.2018.
u 08:20

Inače, kad smo već kod prijateljskih utakmica koje Šuker dogovara, zanimljivo je da nijedna od njih nije odigrana u – Zagrebu.

Ostavimo li po strani nezainteresiranost Hrvatskog nogometnog saveza za raščišćavanje problema na domaćem terenu, poput sudačke organizacije, slučaja Lokomotiva, izvršnog direktora Saveza s optužnicom, netransparentnog poslovanja..., pred predsjednikom Davorom Šukerom ipak treba skinuti šešir zbog djelovanja na međunarodnom planu.

Svota za turneju neizrečena

Naime, hrvatsku nogometnu reprezentaciju u jednoj od njezinih najbogatijih godina čekaju srazovi s čak pet svjetskih i europskih prvaka (Brazil, Argentina, Portugal, Španjolska, Engleska), od čega su nam Šukerovo ime, ugled i poslovna sposobnost priskrbili – dva. Nakon što je dogovorio spektakularan prijateljski ogled s Brazilcima u Liverpoolu, potvrđena je i utakmica s Portugalcima, a podsjetimo kako je Davor bio zaslužan i za nedavnu američku turneju za koju se sam pohvalio da je “Savezu donijela ogroman novac”. Svota je ostala – neizrečena.

Tako ne samo da će izbornik vatrenih Zlatko Dalić dobiti impresivan niz suparnika iz samoga svjetskoga vrha, kakve nije imao nijedan izbornik prije njega, nego će i Savez u ovoj kalendarskoj godini ostvariti i rekordnu zaradu. Jedini iznos koji u Savezu ne mogu sakriti zarada je od plasmana na Svjetsko prvenstvo, onih osam milijuna dolara ili i 51,8 milijuna kuna, koji će se dijeliti u omjeru 60:40 posto u korist HNS-a. Tako će Nogometni savez dobiti 4,8, a igrači i stručni stožer međusobno će podijeliti 3,2 milijuna dolara.

Uza spomenuti iznos, Fifa će svakom savezu uplatiti i po milijun i pol dolara za troškove priprema za Svjetsko prvenstvo. A budu li stvari u Rusiji išle kako svi priželjkujemo, plasman u osminu SP-a donio bi HNS-u dodatnih 12 milijuna dolara, četvrtfinale 16 milijuna dolara... A izbornik Zlatko Dalić dobio bi nove atraktivne suparnike budući da bismo se već u osmini finala trebali sastati s još jednim bivšim svjetskim i europskim prvakom, Francuskom ili Danskom.

Bez prijateljske u Zagrebu

Iščekujući prvu sljedeću utakmicu, protiv Brazila u Liverpoolu, jučer smo doznali da će peterostruke svjetske prvake u toj utakmici predvoditi njihov najbolji igrač Neymar, oporavljenik od teške ozljede.

– Nadam se da ću na Svjetsko prvenstvo doći u dobroj formi. Posljednji pregled imam 17. svibnja, nakon toga ću moći zaigrati – rekao je sjajno raspoloženi Neymar na konferenciji za novinare u Sao Paulu, gdje se oporavlja od ozljede i dodao:

– Na prošlotjednom pregledu sve je bilo idealno. Nadam se da će tako biti i dalje te da ću se vratiti što prije. Čim počnem trenirati, radit ću jače nego ikad. Svjetsko prvenstvo moj je san, čekao sam četiri godine na tu priliku.

Inače, kad smo već kod prijateljskih utakmica koje Šuker dogovara, zanimljivo je da nijedna od njih nije odigrana u – Zagrebu. S Portugalcima smo igrali u Švicarskoj (sljedeća je kod njih), s Argentincima i Brazilcima u Engleskoj, s Meksikancima u Americi..., dok se u Hrvatskoj igralo u Splitu, Varaždincu, Puli, Rijeci i Osijeku, dok je Zagreb redovito izvisio. Iako ima najveći stadion i iako je odaziv publike u kvalifikacijskim utakmicama izvanredan i ambijent spektakularan.

Posljednji put prijateljska utakmica Hrvatske u Zagrebu odigrana je u veljači 2012. godine, kada je izbornik još bio Slaven Bilić, protiv Švedske (1:3).

Komentara 6

JU
juma
09:58 19.04.2018.

Najbolje uopce vise ne igrati u Hrvatskoj. Podrska reprezentaciji u dijaspori daleko je veca i postojanija, stadioni su daleko bolji od nasih livada, a kvalitet reprezentacije je takav da nam moze biti svejedno gdje igramo domace utakmice.

SS
sokac sa drave
10:44 19.04.2018.

Suker je zakon,lova je sigurna jer je stvara stedljivi covjek umjeren u jelu i picu.Suker je za krkane nepismen a on govori pet svjetskih jezika neprica puno kao labrtan Stimac a li zato puno radi.

ST
Stipan
22:10 19.04.2018.

Zagreb nema stadion . Onaj pašnjak je ruglo za današnji standard.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije