Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši dopredsjednik HNS-a:

'Izborna skupština HNS-a je protustatutarna i nezakonita!'

Davor Šuker, Zdravko Mamić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/8
02.12.2017.
u 17:17

Izbori su prema prvim informacijama trebali biti sljedeće godine, ali je na nedavnoj sjednici Izvršnog odbora HNS-a odlučeno da će se ipak održati 22. prosinca.

Davor Šuker i Dario Šimić trenutačno se bore za podršku županijskih nogometnih saveza uoči bitke za predsjednika HNS-a. Svaki kandidat mora dobiti podršku barem devet saveza kako bi 22. prosinca mogao sudjelovati na izborima u kojima se odlučuje tko će narednih godina voditi HNS.

Prema informacijama koje imamo, unatoč tome što u javnosti ne uživa veliku podršku, Davor Šuker puno bolje stoji u županijskim savezima i sve je izglednije da će dobiti novi mandat.

Izbori su prema prvim informacijama trebali biti sljedeće godine, ali je na nedavnoj sjednici Izvršnog odbora HNS-a odlučeno da će se ipak održati 22. prosinca. 

Zagrebačkog odvjetnik i sportski pravnik Ivan Brleković, nekadašnjeg dopredsjednika HNS-a, smatra da je to nezakonito.

Davor Šuker, Zdravko Mamić
1/10

- Ta zakazana izborna sjednica je protustatutarna, a time i nezakonita. Naime, u odluci Izvršnog odbora HNS govori se samo o izbornoj sjednici Skupštine, a ne precizira se je li riječ o redovnoj ili izvanrednoj. Prema Statutu HNS-a redovne izborne skupštine održavaju se svake četiri godine. Predsjednik Davor Šuker i aktualni članovi Izvršnog odbora HNS-a izabrani su na te funkcije 14. travnja 2014. godine te im četverogodišnji mandat prestaje u travnju 2018. Iz tog razloga redovita izborna Skupština se ne može održati u ovoj godini, već isključivo iduće godine. A sazvana izborna sjednica za 22. prosinca ne može biti ni izvanredna, jer prema Statutu za to ne postoji nijedan pravni razlog, rekao je Brleković za sibenski.slobodnadalmacija.hr.

Komentara 32

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
17:42 02.12.2017.

Svasticari NasJajduk nikad nesmiju preuzeti HNS, vritnjak kao i mobstovcima.

KA
Karloho
17:40 02.12.2017.

Kad je prije nekoliko mjeseci bilo objavljeno da će skupština biti iduće godine,mediji su digli veliku galamu,počela je hajka ,pljuvanje i veliki pritisak da se skupština i izbori predsjednika HNS održe ove godine.Simic i njegovi drugovi su izjavljivali da su spremni na izbore,a sada im opet to neodgovara,jad i bijeda.

DU
Deleted user
19:48 02.12.2017.

Medijski linc VL nepismenih fukara koje sebe naziva novinarima. Talog drustva ko i mostovci, nas hajduk, documenta, centar za mirovne studije, vesna pusic i njen brat zoran takodje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije