Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRAVO, LEGENDO

Darijo Srna drugi je najbolji strijelac od braniča u 21. stoljeću. Ispred njega samo je Ramos

Lens: Tuga hrvatskih reprezentativaca nakon poraza od Portugala
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
21.02.2023.
u 14:25

Nekadašnji kapetan hrvatske reprezentacije, koji se uz suze 2016. oprostio od nacionalnog dresa, ostao je u nogometu, a u igračkoj je karijeri ostavio toliki trag da se njegove brojke i danas čine statistički izvanrednima.

Još pamtimo njegove suze na Europskom prvenstvu 2016. godine. Darijo Srna jedna je od najvećih legendi u povijesti hrvatskog nogometa i reprezentacije, čovjek koji je ostvario veliku karijeru, a nakon mirovine odlučio da želi ostati blizu travnjaku i danas je sportski direktor ukrajinskog Šahtara. Za vatrene je u 134 nastupa zabio 22 pogotka.

Iako po vokaciji desni bek, pa samim time dio obrane, Srna je nerijetko bio pokretač napada u kockastom dresu pa se i redovito upisivao u strijelce. U klupskoj je karijeri zabio ravno 50 golova - od toga jedan u Hajduku, a sve ostale u Donjecku. Impresivnom statistikom mogao se pohvaliti i kao član U-21 reprezentaciji, gdje je u 10 nastupa zabio četiri gola; u prosjeku gotovo da je tresao mrežu svaku drugu utakmicu.

Jedan korisnik Twittera pozabavio se zanimljivom statistikom. Napravio je popis braniča - stopera i bekova - koji su u 21. stoljeću zabili najviše zgoditaka. U obzir je, pritom, uzeo samo igrače koji su bili u Ligi petice. A Darijo Srna, kvalificiran kroz to što je sezonu proveo u talijanskom Cagliariju, zauzeo je visoko drugo mjesto, uz brojku 79.

Isto toliko ima James Tavernier, dok je uvjerljivo prvi Španjolac Sergio Ramos, još uvijek aktivan u PSG-u, sa čak 130 golova

Na četvrtom je mjestu Dani Alves (74), a peto dijele Branislav Ivanović, John Terry i Naldo (73). 

Komentara 1

ZA
zacmil1
20:12 21.02.2023.

Srna je bio igračina i volio bi da je tako kao šta vi pišete, ali vam ne vjerujem. Povjerili ste te podatke od korisnika Twittera prije nego što ste objavili ili vi opet kao inače? Wikipedija kaže drugačije, čak ni blizu. Npr piše da je za Hajduk zabio 4, a ne 1 gol. Ali konačni broj golova da je manji. Veli i npr da R. Carlos zabio više. Ali dobro vjerojatno vi i tviteraš znate bolje nego službeni podaci. To ste vi, a kad napišem muljatori onda me brišete i izbacujete

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije