Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lud dan na Otoku

Danas je ispisana povijest! Prvak primio sedam komada od Ville, a mogao je i još!

Aston Villa - Liverpool
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
04.10.2020.
u 22:20

Prvi put u povijesti ManU i Liverpool su u istom danu primili po najmanje šest golova, a dodajmo i kako je Liverpool posljednji put primio sedam golova prije 57 godina kada je identičnim rezultatom izgubio od Tottenhama

Luda nedjelja"engleskog nogometa završila je s nevjerojatnom 7:2 pobjedom Aston Ville protiv aktualnog prvaka Liverpoola. Prije toga Tottenham je na Old Trafordu deklasirao Manchester United sa 6:1, dok je West Ham na gostovanju porazio Leicester sa 3:0.

Prvi put u povijesti ManU i Liverpool su u istom danu primili po najmanje šest golova, a dodajmo i kako je Liverpool posljednji put primio sedam golova prije 57 godina kada je identičnim rezultatom izgubio od Tottenhama.

Srećom po Redse, ipak nisu upisali i najteži poraz u povijesti kluba, to je i dalje 1:9 poraz protiv Birmingham Cityja iz prosinca 1954.

Zanimljivo, bila je to druga pobjeda Ville u zadnja tri međusobna susreta nakon trijumfa 5:0 u Liga kupu u prosincu 2019.

Međutim, Liverpool je tada igrao s mladom momčadi u kojoj niti jedan igrač nije bio stariji od 22 godine jer su "seniori" bili na drugom kontinentu na klupskom svjetskom prvenstvu.

No, večeras je aktualni engleski prvak nastupio u najjačem sastavu. Domaćin je poveo već u 4. minuti golom Ollie Watkins, a isti je igrač u 22. minuti zabio za 2:0.

Deset minuta kasnije smanjio je Mohamed Salah, no Villa je do kraja poluvremena zabila još dva gola. John McGinn je u 35. zabio za 3:1, a Watkins je poluvrijeme života zaključio trećim golom u 39. minuti.

Fantastičnu predstavu Aston Villa je u 55. minuti okrunila i petim golom, a strijelac je bio Ross Barkley. Salah je u 60. smanjio na 2:5, da bi Jack Grealish golovima u 66. i 75. povisio na nestvarnih 7:2. 

Watkins je u 85. minuti mogao zabiti i svoj četvrti pogodak na utakmici, međutim pogodio je gredu.

Nevjerojatno zvuči i 6:1 pobjeda Tottenhama na Old Traffordu protiv Manchester Uniteda.

Momčad Josea Mourinha nanijela je Crvenim vragovima jedan od najtežih domaćih poraza u povijesti kluba. Teže su stradali tek tri puta - 0:6 od Aston Ville u ožujku 1914. godine, 0:6 od Huddersfield Towna u rujnu 1930., te 1:7 od Newcastle Uniteda u rujnu 1927.

Tottenham je već nakon prvog poluvremena vodio s 4:1 postavši prvi klub nakon 1957. koji je na Old Traffordu u prvih 45 minuta zabio četiri gola.

Na ljestvici vodi Everton sa 12 bodova, a Aston Villa se probila na drugu poziciju s devet bodova koliko imaju i Leicester, Liverpool i Arsenal.

Komentara 7

Avatar MracnaIstina
MracnaIstina
23:50 04.10.2020.

Lovren je opet krivac!

Avatar GeniKameni
GeniKameni
22:57 04.10.2020.

Drago mi je zbog Liverpoola! Sto li ce sad reci oni njihovi telci kojima je Lovren bio krivac za svaki gol?! Moraju pronaci novog dezurnog krivca, nema im druge... A Villa se jos posteno i ispromasivala!

MA
Majkomoja
23:12 04.10.2020.

Nema Lovrena nema obrane

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije