Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP boks

Damir Plantić u osmini finala u Beogradu!

Zagreb: Konferencija za medije povodom odlaska boksača na Svjetsko prvenstvo u Beograd
Sanjin Strukic/PIXSELL
27.10.2021.
u 22:18

Najiskusniji hrvatski boksač na SP-u pobjedom se tako vratio na svjetsku scenu nakon dvije godine

Hrvatski boksač Damir Plantić plasirao se u osminu finala Svjetskog prvenstva u Beogradu nakon što je u novoj, međuteškoj kategoriji do 86 kg  uvjerljivom pobjedom sa 5-0 svladao Gruzijca Artjoma Jordanjana.

Najiskusniji hrvatski boksač na SP-u pobjedom se tako vratio na svjetsku scenu nakon dvije godine.

U prvoj rundi niži, agresivni Gruzijac ozbiljno je nasrnuo, pritiskao Damira koji je vrebao i pogađao kontre. Jordanjan je držao inicijativu, prošlo mu je i nekoliko krošea iz bliske borbe, ali prvu rundu je Plantić dobio sa 4-1.

U drugoj rundi Damir je uspio nametnuti svoj ritam tehničkog boksa. Preuzeo je kontrolu nad mečom, premda je tu rundu dobio tek sa 3-2.

Plantić je u trećoj rundi potpuno zagospodario ringom, a s nekoliko lukavih aperkata uzdrmao je suparnika i dobio tu rundu, kao i meč te uvjerljivo pobijedio sa 5-0.

Damir Plantić prvi se od Hrvata plasirao među šesnaest najboljih, u osminu finala i u nedjelju, 31. listopada borit će se protiv opasnog Belgijca Victora Schelstraetea.

"Gruzijac je bio vrlo nezgodan protivnik, stalno je pritiskao dok ga nisam usporio s nekoliko aperkata. Taktički sam boksao kako smo se i dogovorili, zadovoljan sam, a sad se pripremamo za Belgijca koji je kvalitetu pokazao prekidom protiv predstavnika Uzbekistana," kazao je.

Damir će se protiv belgijskog nokautera boriti za prolaz u četvrtfinale. Dovoljno je iskusan, a prije dvogodišnje stanke bio je i brončani na Prvenstvu Europe (2017), borio se već i na Svjetskom prvenstvu, višestruki je prvak države, a u profesionalnom boksu upisao je omjer 4-0.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
22:48 27.10.2021.

Damir Plantić u osmini finala među balkanskom bračom po jeziku i krvi u Beogradu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije