Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udruga veterana daruje vatrene

Daliću i igračima majica, krunica i posveta branitelja: 'Hvala vam za sve dane ponosa i slave!'

Dugopolje: Trening hrvatske nogometne reprezentacije
Miroslav Lelas/PIXSELL
22.03.2023.
u 14:45

'Nogometna reprezentacija svojim nastupima djeluje na dobrobiti hrvatskog naroda i države. Oni su oduvijek bili ambasadori Hrvatske, čak i za vrijeme Domovinskoga rata, i njihovi nastupi snažno pridonose rastu popularnosti Hrvatske u svijetu. A gospodin Dalić svojim ponašanjem, utjecajem na mlade ljude, nesebičnošću, skromnošću doista je zaslužio ovaj naš čin'

Udruga veterana 4. gardijske brigade odlučila je prigodnom gestom odati priznanje hrvatskim nogometnim reprezentativcima i članovima stručnoga stožera vatrenih za njihovoga boravka u Splitu.

- Svaki igrač i trener reprezentacije, kao i gospođa Iva Olivari, koju smatram majkom reprezentacije, njezinom alfom i omegom, dobiva na dar majicu s logom 4. gardijske brigade i krunicu. Te su krunice, koje su sve posvećene, ručno izradila djeca naših branitelja, a uz nju ide i posveta s porukom: 'Hvala vam za sve dane ponosa i slave'. Pokazao sam Daliću ovaj dar prije koji dan, i bio je oduševljen – kazao nam je predsjednik Udruge veterana 4. gardijske brigade Borislav Lapenda, zvani Lav i nastavio:

- Mi smo krajem prošle godine na dočeku u Livnu izborniku Zlatku Daliću dodijelili plaketu, te ga proglasili počasnim članom Udruge 4. gardijske brigade. Taj se status dodjeljuje pojedincima koji su ga svojim djelovanjem zaslužili. Primjerice, naši počasni članovi su Marko Perković Thompson, Dino Rađa, nekolicina pokojnih gradonačelnika Splita, zatim Dražen Mužinić, Kristina Nuić-Prka, predsjednica Udruge turističkih vodiča...

Oko darivanja nogometnih reprezentativaca i izbornika u Udruzi kojom predsjeda Lapenda vlada potpuni konsenzus. A sam čin dodjeljivanja priznanja već je bio ranije isplaniran – uoči treninga reprezentacije u Dugopolju.

- Nogometna reprezentacija svojim nastupima djeluje na dobrobiti hrvatskog naroda i države. Oni su oduvijek bili ambasadori Hrvatske, čak i za vrijeme Domovinskoga rata, i njihovi nastupi snažno pridonose rastu popularnosti Hrvatske u svijetu. A gospodin Dalić svojim ponašanjem, utjecajem na mlade ljude, nesebičnošću, skromnošću doista je zaslužio ovaj naš čin. Reprezentativci uvijek spominju branitelje, oni su ponosni na nas, mi smo ponosni na njih. Istina, ti dečki igraju za velik novac, ali mi za njih barem znamo otkuda on dolazi i kako ga zarađuju, dok se za dobar dio našega društva ne zna odakle im imovina. Da, reprezentativci dobro zarađuju, ali kod njih ima puno odricanja, oni se zaista, iznimno trude, muče... I mi smo ih zbog toga odlučili nagraditi. Oni su za nas sinonim hrvatstva! - ističe Lapenda.

Gospodin Lav, kao i svi hrvatski branitelji, pa i izbornik Dalić, apelira na zajedništvo svih navijača uoči utakmice s Walesom, koja se u Splitu igra u subotu od 20.45.

- Pozivamo i molimo sve navijačke skupine u Hrvatskoj da podrže reprezentaciju. To je naša reprezentacija, dečki koji daju cijeloga sebe u svakoj utakmici! Mi smo zemlja od četiri milijuna stanovnika, koja je u zadnjih 25 godina osvojila tri medalje na svjetskim prvenstvima u nogometu! To je doista snažan doprinos društvu, koje naše ljude još drži na okupu. Mi naravno podržavamo i reprezentacije u drugim sportovima, rukometu, vaterpolu, košarci, odbojci... Velika većina nas ovdje u Splitu navija za Hajduk, ali mi poštujemo i Dinamo, Rijeku, svaki klub. Kao što se i gospodin Dalić zalaže da reprezentacija igra u svim dijelovima Hrvatske; u Osijeku, Rijeci, Varaždinu, Splitu. To je ono što ljudima treba. Ne pripada reprezentacija samo Zagrebu, ima dobrih stadiona i u drugim gradovima. U Osijeku, u iseljenoj Slavoniji, na utakmici reprezentacije skupi se i do 15 tisuća ljudi, to je velika stvar! Na isti način kao Dalić razmišljaju i njegovi suradnici koji su i sami nekada bili reprezentativci, Pletikosa, Olić, Ćorluka i Mandžukić – zaključio je Lapenda, koji će s dvadesetak svojih suboraca u subotu biti na poljudskim tribinama.

Kroz 4. gardijsku brigadu prošlo je u Domovinskom ratu između sedam i pol i osam tisuća ljudi. Dvjesto je njezinih pripadnika izgubilo živote, 1600 je bilo ranjenih

Komentara 4

Avatar dr. Evil
dr. Evil
21:33 22.03.2023.

Besposlen pop i jariće krsti

TO
Torcida80
16:11 22.03.2023.

bravo

DA
Darlboro
18:19 22.03.2023.

Katolik sam.. ali, nisu svi oko nas katolici, vjernici il' nezz šta.. čemu neprestano forsiranje i izjednačavanje Hrvata s vjerom? Idemo li prema gileadu? Pogledajte Izrael kud su skrenuli. Trebamo li raditi kao muslimanske zemlje, sjeći glave krivovjernim? Prestanite više i pustite te dečke nek rade ono za što su tu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije