Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Došao nakon četiri mjeseca u Saudijskoj Arabiji

Dalić: Žene ne smiju doći na stadion

'sport, 12.03.2009., varazdin, bivsi trener varteksa, rijeke i dinama iz tirane zlatko dalic Photo: marko jurinec/Vecernji list'
'marko jurinec/Vecernji list'
09.10.2010.
u 12:27

- Moram se još malo udomaćiti pa možda i nađem nekog bogatog ulagača za svoj NK Varaždin - šali se Dalić.

Baš kao i mladi reprezentativci i Zlatko Dalić s velikim je nestrpljenjem dočekao novo okupljanje vatrenih. Iza njega su četiri mjeseca rada na klupi Al Faisalyja, novog člana najelitnijeg nogometnog ranga u Saudijskoj Arabiji. Je li i na arapskom poluotoku listopad donio malo osvježenje u zraku?

- Pa i jest. Nije više 40 stupnjeva. Sada je oko 35 - našalio se Dalić.

Kakvi su dojmovi iz ove, za Europljane, još uvijek nogometno egzotične zemlje?

- Očaran sam vrhunskim uvjetima. Stadioni su novi, travnjaci prvorazredni. I liga je jaka. To je razlog zašto sve više istaknutih stručnjaka dolazi u Saudijsku Arabiju. Tamo je već Walter Zenga, a uskoro bi treba doći i Sven Goran Eriksson. Šest klubova prednjači po svemu, po financijskim mogućnostima i kvaliteti igrača. Preostalih osam klubova ravnopravno će se boriti za opstanak.

Među tih osam nalazi se i Dalićev Al Faisaly.

- Želja je biti barem 12., što garantira opstanak. U prvih pet kola igrali smo s tri najjača saudijska kluba, Nasrom, Hilalom iz Riada i Ittihadom. Nasru smo uspjeli otkinuti bod. U zadnja četiri kola osvojili smo osam od devet bodova i sad smo na diobi od šestog do osmog mjesta.

Kako ste se prilagodili na potpuno drugačiji način života?

- Prihvatili smo njihove običaje, poštujemo njihova pravila. I u tom pogledu nema nikakvih problema. Glavobolje zadaju igrači, točnije, njihov odnos prema poslu. Disciplina je iznimno loša, njihovo poimanje točnosti, katastrofalno. Ako nešto dogovorite za 9 sati, budite spremni da će većina igrača kasniti barem pola sata. Ali upozorili su me na to i neka ne očekujem da ću ih disciplinirati. Zato je bilo jednostavnije prilagoditi se njima - kaže Dalić.

Društvo mu radi još pet Hrvata. Dario Jertec u kratko se vrijeme promaknuo u najboljeg klupskog igrača. Na klupi mu asistiraju Borimir Perković i Ivica Solomun, dok je fizioterapeut Miro Jamnić. Ulogu prevodioca preuzeo je varaždinski Palestinac Bilal Fares.

- Dokažemo li se rezultatima otvorit ćemo vrata i drugim stručnjacima iz Hrvatske.

Bogati šeici putuju svijetom i kupuju nogometne klubove. Jeste li možda našli kupca i za vaš Varaždin?

- Moram se još malo udomačiti pa možda i nađem ulagača - rekao je dobro raspoloženi Dalić.

Dolaze li vas na tribine bodriti i žene?

- One ne mogu na stadion.

A ima li kolegica novinarki?

- Nisam još ni jednu vidio - kratko je brifirao trener mlade hrvatske reprezentacije.

Ključne riječi

Komentara 4

JM
ja-ma
14:36 09.10.2010.

Jertec?Jel to onaj luzer što je odbio Dinamo pa onda u Hajduku trčao kaznene krugove?

OB
-obrisani-
12:37 09.10.2010.

A,ima li zena na tribinama??.... Vidi ti ovog novinara... Da nebi od nas napravio Arapske zene .... sa Burkom i onda bi bio sretan....

VI
vidigal
12:53 09.10.2010.

svako tko otidje u taj teroristicki pakao sam si je kriv..nije sve u novcima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije