Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teška pariška noć

Dalić prešutio je li ga tko od igrača razočarao, ali je otkrio što ga je jako zasmetalo

Zlatko Dalić
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
08.09.2020.
u 23:26

- Pokazali smo bolju igru nego u Portugalu, bili smo agresivniji i kompaktniji, i više smo trčali, no frustrira olako primanje pogodaka - napomenuo je izbornik

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić stupio je ispred novinara nedugo nakon što je Hrvatska poražena u Parizu s 4:2. Imao je Dalić prigodu postati prvi Hrvat koji je pobijedio Francuze, međutim, svjetski prvaci su uspjeli nadoknaditi pogodak Dejana Lovrena iz 16. minute već do kraja prvoga dijela.

Najprije je na 1:1 izjednačio Antoine Griezmann, a potom se lopta nesretno odbila u leđa Dominika Livakovića za preokret već do kraja prvoga dijela. 

Hrvatska je, podsjetimo, u posljednje dvije utakmice primila čak osam pogodaka:

- Čestitam Francuskoj na pobjedi, razočaran sam rezultatom, nismo zaslužili ovako izgubiti, pogotovo nakon prvog poluvremena, kada smo odigrali sjajne 43 minute. Držali smo kontrolu, imali igru i vodstvo, i bili smo dominantna momčad. Tada su se dogodile dvije minute u kojima smo sve izgubili. Tada nismo bili odgovorni, pomislili smo da smo mi prvaci svijeta i da je gotovo. Suparnik poput Francuske to kažnjava.

- Vratili smo se, imali sve u svojim rukama i nogama, no dogodio nam se prekid, kada prelako primamo pogotke. Opet, bolje sada nego kasnije, nama je ovo priprema. Pokazali smo bolju igru nego u Portugalu, bili smo agresivniji i kompaktniji, i više smo trčali, no frustrira olako primanje pogodaka.

Međutim, ne smijemo pasti, znamo što je naš cilj - Europsko prvenstvo. U Ligi nacija želimo ostati u elitnom razredu i sada nas čekaju dvije domaće utakmice, kada ćemo sigurno biti bolji - rekao je Dalić i dodao:

- Naravno da su nedostajali Modrić i Rakitić, oni svojim iskustvom čuvaju loptu i kompaktnost momčadi, no moramo se privikavati igrati bez njih jer će se kad-tad povući. Imamo kvalitetne igrače koji ih mogu zamijeniti i ovo je bila idealna šansa onima koji dolaze - prenosi njegove riječi službena stranica Hrvatskog nogometnog saveza.

Idući nastup Hrvatska će imati 11. listopada u Zagrebu protiv Švedske, a tri dana kasnije na stadionu Maksimir gostovat će i Francuska.

 

 

Komentara 30

RE
RedTree
00:40 09.09.2020.

Fizička sprema još nije na nivou, previše nepotrebnih grešaka u obrani i kompliciranja koje su Francuzi kaznili. Primiti treći gol onako je početnički. Izlaskom Perišića, izgubili smo moć prema naprijed, ostaje nejasno zašto Petković nije ušao, mogli smo bar duge lopte slati prema njemu. Rebić poraditi na završnici, dvije dobre situacije je olako izgubio, Kovačić smanjiti nepotrebne dribling. Treba zvati onag T_oljana za desni bek. I smanjiti broj stranaca u Hnl, što je HNS povisio prošle godine, jer mi nemamo pristojnog beka u ligi sad. I Dinamo prodajom svojih najvećih talenta odmah s 18 ne donosi dobro na duge staze.

BL
bluescreen
05:11 09.09.2020.

Bilo je ok s obzirom na okolnosti. Idemo dalje. Ništa bitno.

WA
Walter009
01:13 09.09.2020.

Ajmo glavu gore i podruzimo ih i dajmo vjeru u njih i Dalića i kad gube. Idemo vatreni!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije