Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaboravili na naše legende

Kakva 'le površnost'! Francuzi napravili neoprostive previde uoči sraza s Hrvatskom

Francuska i Hrvatska tijekom finala Svjetskog prvenstva u Rusiji
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/3
08.09.2020.
u 17:36

Alena Bokšića s pravom nazivaju ikonom jer je sudjelovao u jedinom francuskom osvajanju Lige prvaka s Marseilleom 1993., dok je Dado Pršo 11 godina kasnije došao do finala s Monacom, ali tamo je bolji bio Porto. Pršo je te sezone u utakmici protiv Deportiva postigao četiri gola

Hrvatska i Francuska od 20:45 u Parizu igraju utakmicu drugog kola A3 skupine Lige nacija. Tim je povodom ugledni magazin France Football objavio najboljih 11 Hrvata koji su igrali ili još igraju u Francuskoj.

Na golu je Danijel Subašić, koji je u Monacu proveo osam godina. Francuzi su se sjetili i Vedrana Runje koji je također osam godina branio u Francuskoj za Marseille i Lens.

U obrani su dva aktualna igrača i jedna legenda. Prvi je Dejan Lovren, koji prema njima nije do kraja opravdao očekivanja u Lyonu. Drugi je Duje Ćaleta-Car, igrač Marseillea kojeg nazivaju šefom obrane, dok je treći Zoran Vujović, koji je nakon Hajduka igrao u Bordeauxu, Nici i Cannesu.

U vezu su na desnu stranu stavili Darija Šimića, kojeg nazivaju legendom u Hrvatskoj, iako u Monacu nije ostavio predubok trag.

Na lijevoj strani je Ivica Šurjak, koji se u samo jednoj sezoni u PSG-u upisao u povijest tog kluba. Naime, Šurjak je s dvije asistencije u finalu kupa vodio Parižane do prvog velikog trofeja u povijesti.

U sredini veznog reda nalazi se Jerko Leko, nekadašnji igrač Monaca, opisan kao "grubi veznjak". Pored njega mjesto je našao Toma Bašić, bivši hajdukovac koji trenutno igra vrlo dobro za Bordeaux.

Krema momčadi je u napadu. Josip Skoblar legenda je Marseillea i jedini Hrvat koji je osvojio Zlatnu kopačku za najboljeg europskog strijelca. Bilo je to u sezoni 1970./71., kada je zabio čak 44 pogotka.

Alena Bokšića s pravom nazivaju ikonom jer je sudjelovao u jedinom francuskom osvajanju Lige prvaka s Marseilleom 1993., dok je Dado Pršo 11 godina kasnije došao do finala s Monacom, ali tamo je bolji bio Porto. Pršo je te sezone u utakmici protiv Deportiva postigao četiri gola.

Na terenu bi to izgledalo ovako (3-4-3): Subašić - Lovren, Ćaleta-Car, Vujović - Šimić, Bašić, Leko, Šurjak - Bokšić, Pršo, Skoblar

No, autor koji je birao očito je mlad, ili je zaboravio na neke hrvatske nogometne legende koje su igrale sjajno u Francuskoj, te svakako zaslužuju biti u idealnih 11.

Naprimjer, u veznoj liniji prije Bašića i Leke mjesto apsolutno moraju imati Marko Mlinarić i Aljoša Asanović.

Vatreni lakat u Francuskoj je igrao za Metz, Cannes i Montpellier, a Mlinka je u Cannesu svojedobno učio pucati slobodnjake tadašnjeg nadarenog klinca Zinedinea Zidanea...

Nisu se u France Footballu sjetili ni legende Bresta Drage Vabeca, kao niti Zlatka Vujovića, koji je sjajno igrao za Cannes, PSG, Sochaux i Nicu.

Dakako, tu su još i Branko Tucak (Metz), Zoran Vulić (Nantes), kao i Blaž Slišković (Marseille).

Komentara 32

Avatar Observer
Observer
17:55 08.09.2020.

Utakmice pred praznim gledalistem ne motiviraju ni igrace ni navijace.

DU
Deleted user
17:41 08.09.2020.

A i odje ce "vatreni" popusit 3, 4 komada.

VI
Veliki Ivica
19:42 08.09.2020.

Blaž Slišković je igrao za Bosnu i Hercegovinu. Nije mi jasno kako bi ga Francuzi stavljali u momčad Hrvatske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije