Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INTERVJU ZA FIFU

Dalić otkrio zašto je Modrić idealan nasljednik Ronalda i Messija

Dalić i Modrić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
23.08.2018.
u 17:24

- I dalje vlada taj osjećaj kao da sanjamo. Kad smo se vratili u Zagrebu nas je dočekalo više od pola milijuna ljudi. Taj dan nitko od nas neće zaboraviti.

Zlatko Dalić ovog je ljeta odveo Hrvatsku do srebra u Rusiji što mu je donijelo kandidaturu za Fifinog trenera godine. Bio je i to povod da hrvatski izbornik da intervju za službene stranice svjetske nogometne organizacije.

- Najvažnije pobjede su protiv Nigerije, Islanda, Argentine, Danske, Rusije i Engleske pa onda svaka individualna nagrada nije važna kao srebrna medalja koju smo osvojili kao momčad. Osvojio to ili ne, ovo ljeto mi je najbolji sportski period u životu - rekao je Dalić pa dodao:

- I dalje vlada taj osjećaj kao da sanjamo. Kad smo se vratili u Zagrebu nas je dočekalo više od pola milijuna ljudi. Taj dan nitko od nas neće zaboraviti. Bilo je to nevjerojatno ljeto za nas.

- Vjerojatno će nam trebati još nekoliko godina da shvatimo što smo uspjeli napraviti. Samo Njemačka i Francuska imaju više medalja od nas na Mundijalima u zadnjih 20 godina! Nemaju ni Brazil, Argentina, Italija ni Španjolska - nastavio je Dalić.

Osvrnuo se izbornik na to zaslužuje li Luka Modrić Zlatnu loptu.

- Nema dileme o tome je li Luka zaslužio nagradu. Već dugi niz godina je on ključan igrač Reala, ali teško je bilo kome osvajati individualne nagrade pored Lionela Messija i Cristiana Ronalda. Ipak, Luka je bio najbolji igrač Svjetskog prvenstva i ključan igrač Reala u Ligi prvaka i zaslužuje postati najbolji. Što je mogao više od toga učiniti? Pa on je idealan nasljednik Ronalda i Messija. Ponizan je, veliki radnik i uvijek daje sve od sebe. Ne vidim niti jednog igrača koji je zaslužio tu nagradu više od njega i siguran sam da svijet nogometa to vidi.

>> Pogledajte i kako je Modrić oduševio predsjednika Argentine

Komentara 9

DU
Deleted user
17:54 23.08.2018.

Majdak, baci pero u smece i kreni na eko uzgoj stoke. Topli i iskreni savjet!

KA
kajinx
11:27 24.08.2018.

Imam dobru vijest za ove negativce: OFK Sinđelić i Car Konstantin dobili pojačanja za novu sezonu. Moravac Orion traži novog trenera.

KO
kordunmoj75
05:55 24.08.2018.

Cak kad je i od VL,je previse,pa gdje mozete usporedjivati,jednog Ronalda,s Modricem,ili Messija,hehehehe jadno bome.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije