Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA KLUPI VATRENIH

Dalić otkrio što se događalo u presudnom trenutku utakmice. Perišić je imao ključnu ulogu

Rotterdam: Izbornik Zlatko Dalić naklonio se fantastičnim navijačima
Luka Stanzl/PIXSELL
15.06.2023.
u 10:20

Momčad je malo izbačena iz ravnoteže nakon što je Noa Lang zabio u sudačkoj nadoknadi, ali sve se vratilo na svoje mjesto

U nedjeljnom finalu Lige nacija igrat će hrvatski nogometaši nakon sjajne predstave i pobjede u Rotterdamu protiv domaćina završnog turnira Nizozemske od 4-2 nakon produžetaka (2-2, 0-1). Sjajna je bila utakmica u Rotterdamu u kojoj je Hrvatska protiv domaćina završnice turnira ovog natjecanja dominirala tijekom drugog poluvremena i potom u produžecima.

Vodila je Hrvatska do šeste minute sudačke nadoknade, ali je tada Nizozemska izjednačila na 2-2. No, to Hrvatsku nije sputalo, već je uz dva gola u dodatnih trideset minuta proslavila pobjedu. Izbornik Zlatko Dalić ispremiješao je karte i iznenadio postavom, Perišića je stavio na lijevi bok, a od prve minute je na travnjak poslao Ivanušeca i Pašalića. 

GALERIJA Nizozemski mediji skidaju kapu Vatrenima: 'Protiv ovako pametnog suparnika nije lako'

Rotterdam: Izbornik Zlatko Dalić naklonio se fantastičnim navijačima
1/295

- Drugi gol nas je poremetio, a onda me oduševila reakcija Perišića. Mi krećemo s centra, a on je došao prema klupi i rekao: "Vidjet ćete, smirit ćemo se i bit će dobro". Gestom je pokazao da vjeruje u momčad, a vi znate koliko ja vjerujem. Nismo sumnjali, ne znam koji je ovo produžetak da mi to riješimo, koja utakmica po redu, da pokazujemo mentalnu snagu. Nismo se puno nervirali, samo smo tražili promjenu načina igre, krenuli s napadačem i pokušali uspostaviti što je bilo u drugom poluvremenu - rekao je Dalić o možda presudnom trenutku.

VEZANI ČLANCI:

- Malo sam se nervirao oko prvog produžetka kad je produžio dvije minute, a uopće to nije naglasio. Ali dobro, sve u svemu sjajno, mir svih nas. Nećemo upasti u euforiju, idemo korak po korak - zaključio je Dalić. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije