Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAMP HRVATSKE

Dalić otkrio gdje će vatreni boraviti tijekom Europskog prvenstva

Zlatko Dalić
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/6
01.12.2019.
u 22:41

- S obzirom na to da igramo u Londonu i Glasgowu, mislim da je najbolje i najkvalitetnije rješenje tamo naći pravi kamp te boraviti za vrijeme Eura - rekao je izbornik Dalić.

Hrvatska nogometna reprezentacija ždrijebom u Bukureštu saznala je da će na Euru 2020. igrati s Engleskom i Češkom u skupini D. Preostali član naše skupine znat će se u ožujku kada Srbija, Škotska, Norveška i Izrael odrade dodatne kvalifikacije kroz Ligu nacija. S obzirom na renome svjetskih doprvaka, za očekivati je da ćemo proći skupinu, pa su odmah počele i kalkulacije na koga ćemo u osmini finala. Jedna od teorija, i to vrlo logična, jest da bi bilo dobro izbjeći osvajanje prvog mjesta u skupini. Razlog je jasan. Osvajač naše skupine D u osmini finala putuje u Dublin, gdje će 30. lipnja odmjeriti snage s drugoplasiranom reprezentacijom iz skupine F koja je već proglašena “skupinom smrti”. U njoj igraju Njemačka, Francuska i Portugal. Dakle, bilo kojeg od ova tri velikana valjalo bi zaobići, a to možemo ako se u osminu finala probijemo kao drugi.

Švedska i Poljska bolja opcija

U tom slučaju igrali bismo u Kopenhagenu 29. lipnja, a protivnik bi nam bio drugoplasirani iz skupine E u kojoj igraju Španjolska, Švedska i Poljska. Pretpostavimo li da će Španjolci osvojiti skupinu, Švedska ili Poljska ipak su bolja opcija od Njemačke, Francuske ili Portugala.

Na momčad iz skupine smrti tada bismo išli u četvrtfinalu.

Naravno, u slučaju da ta reprezentacija pobijedi svojeg protivnika u osmini finala, što i ne bi trebao biti preveliki zalogaj s obzirom na to da će na najboljeg trećeplasiranog iz skupine A, B, ili C. Dakle, s Njemačkom, Francuskom ili Portugalom u tom bismo se slučaju sreli tek u četvrtfinalu. U polufinalu bismo mogli na Talijane (skupina A) ili Belgijce (skupina B) ili, pak, na Nizozemce ako oni u svojoj skupini C izbore drugo mjesto, a ne prvo.

Povlašten status Engleza

Pred Dalićem i njegovim stožerom je odabir kampa u kojem će vatreni biti za vrijeme Svjetskog prvenstva. Pripreme za SP odradit će se u Hrvatskoj, a onda ćemo vjerojatno na Otoku biti do kraja prvenstva.

- S obzirom na to da igramo u Londonu i Glasgowu, mislim da je najbolje i najkvalitetnije rješenje tamo naći pravi kamp te boraviti za vrijeme Eura - rekao je izbornik Dalić.

A ponuda je tamo velika, mogli bismo odabrati i kampove u kojim se pripremaju velikani poput Chelseaja, Arsenala, Cityja...

Englezi brige s odabirom kampa nemaju jer, budući da će sve tri utakmice igrati u Londonu, baza će im biti u standardnom kampu Gordog Albiona u Burtonu.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
23:06 01.12.2019.

Na SP smo imali laksu polovicu i zato smo mogli s malo muke doci do finala a sada cemo vidjeti dal mozemo kalkulirati kako doci do finala. Mislim ako uspjemo doci do finala onda bi nam cekalo najlaksi prtovinik jer svi giganti su onda izbrisani. Ali sanse za prolaz u finale su oko 10% zasada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije