Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbornik odbio milijune

Dalić: Ne idem u Kinu, samo me Hrvatska zanima

05.10.2018.
u 09:22

Nisam razgovarao s Kinezima. Ponuda postoji, ponude dolaze i prolaze, što je i normalno za izbornika druge reprezentacije svijeta, ali ja sam i dalje izbornik Hrvatske i tu nemam što više dodati – kaže hrvatski izbornik

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić (51) nije u Kini, nego u Varaždinu i, kako nam je kazao u telefonskom razgovoru, nema namjeru tako skoro mijenjati prebivalište.

Pitali smo ga, naravno, o basnoslovnoj ponudi jednoga kineskoga kluba, u kojemu bi trebao zarađivati deset milijuna eura godišnje.

>> Pogledajte galeriju s dočeka vatrenih

1/74

– Ne idem u Kinu i ne bih dalje želio to komentirati – kazao nam je Dalić na početku razgovora, ne želeći pridavati veliku važnost spomenutoj ponudi.

Ponude dolaze i prolaze

No, kada je u pitanju toliki novac, teško je ne ići u detalje razgovora s Kinezima.

– Nisam razgovarao s Kinezima. Ponuda postoji, ponude dolaze i prolaze, što je i normalno za izbornika druge reprezentacije svijeta, ali ja sam i dalje izbornik Hrvatske i tu nemam što više dodati – nastavlja Dalić.

Vodit ćete, dakle, utakmice protiv Engleske i Jordana?

– Nego što ću! Ja vodim svoju reprezentaciju i ništa me drugo u ovom trenutku ne zanima – zaključio je Dalić priču o Kinezima.

Inače, okolnim putem doznali smo kako Dalić već dva tjedna ima ponudu kineskog prvoligaša Tianjin Quanjiana, 13-plasiranoga kluba tamošnjeg prvenstva, na čijoj klupi sjedi (ili je sjedio) Portugalac Paulo Sousa, a napad predvodi Brazilac Pato. Naš izbornik tu je ponudu odbio, kao i ljetos ponudu jednoga drugoga kineskoga kluba.

Pogledajte kako je Thompson iz ringa pjevao za Hrgovića!

Okrenuli smo se stoga drugim izborničkim temama, na primjer Nikoli Vlašiću. Nije li grijeh da nogometaš koji je srušio Real Madrid, umjesto za A-vrstu, igra za mladu protiv Grčke?

– Vlašića sam nazvao nakon utakmice s Realom i čestitao mu na pogotku. Nikola je u ovom trenutku potrebniji mladoj reprezentaciji, bez obzira na to što bi i nama sigurno bio od koristi. Ali, recite mi – je li sada važnije da se mlada reprezentacija plasira na Europsko prvenstvo ili da mi pobijedimo Engleze? Ja tu ne želim biti sebičan i uskraćivati svome kolegi Gračanu igrača koji mu je toliko važan u ispunjenju važnoga cilja. Nikolu sam zvao kada je dobro igrao u Evertonu i zvat ću ga ponovno u studenome, čim završi svoje obveze u mladoj reprezentaciji – istaknuo je Dalić.

Tko će protiv Engleza zaigrati na poziciji desnoga braniča ne bude li spreman Vrsaljko? Nastavlja li se eksperiment s Rogom?

– Ja od svoje ideje s Rogom neću odustati iako to nije konačno rješenje. Mi gledamo i druge opcije za tu poziciju, pratimo Bartoleca, imamo Juranovića u Hajduku, vidjet ćemo... Do početka kvalifikacija za EP isprobat ćemo sve varijante i onda u novome ciklusu pozivati dvadeset igrača, sve koji budu imali minutažu u svojim klubovima – nastavlja izbornik.

U ponedjeljak okupljanje

Hoće li se Rogov status u Napoliju promijeniti?

>> Pogledajte i dojmove novinara Večernjeg lista koji je bio na dodjeli nagrade Luki Modriću

– Marko mi je rekao da mu je Ancelotti obećao veću minutažu i ne preostaje mi ništa drugo nego vjerovati mu – zaključio je Zlatko Dalić koji reprezentativce okuplja u ponedjeljak u Zagrebu.

U utorak će pak vatreni gostovati u Bjelovaru, a od srijede sele u Rijeku gdje ih čekaju ogledi s Engleskom (12. 10., Liga nacija) i Jordanom (15. 10., prijateljska).

Komentara 9

BR
brojevi
10:18 05.10.2018.

To je čin patriotizma i primjer čovjeka za kojeg u potpunosti vrijedi citat Francisa Bacona "Srce je bogatstvo koje se ne prodaje i ne kupuje, nego se poklanja."

IS
iskrenonevažno
10:01 05.10.2018.

Istina isto je zaradit 3 milijuna i 30 milijuna hahahahaha , ne kužite vi kaj je to voljeti domovinu-da se mene pita on bi bio izbornik repke dok je živ jer stil i kodeks ponašanje kao kaj on ima nema nijedan trener na svijetu !

Avatar CENTARFOR
CENTARFOR
08:45 10.10.2018.

kad.Hrvatska mora !!!! Onda znate da su tu 150!% !!!! Nevjerojatno Bravo Hrvatska Bravo Hrvatska Reprezentacija! Bravo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije