Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvoje Delač

Ovaj Dinamo ne prestraši se svaki put kad prijeđe granicu

Anderlecht - Dinamo
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
05.10.2018.
u 08:03

Posjed je ponovno prepušten protivniku, prilazi golu dobro zatvoreni, a kada se oduzme lopta točno se zna tko gdje trči i vide se automatizmi u igri

Dinamo kao da se pretplatio na pobjede u Bruxellesu. Baš kao što je tamo slavio 2009. godine pogotkom Slepičke, tako je i sinoć uzdignutih ruku napustio belgijsku prijestolnicu. I bila je to još jedna odlična prezentacija Bjeličine momčadi koja iz dana u dan napreduje i pokazuje koliko je ozbiljna.

Posjed je ponovno prepušten protivniku, prilazi golu dobro zatvoreni, a kada se oduzme lopta točno se zna tko gdje trči i vide se automatizmi u igri.

>> Pogledajte kako su dinamovci proslavili pobjedu

Zbog toga su sinoć plavi navijači istinski mogli uživati u igri svoje momčadi koja je prijetila gotovo kod svakog izlaska naprijed. Ono što najviše veseli jest to što su plavi napokon konkurentni u Europi, nije to više ona momčad koja se prestraši čim napusti travnjake HNL-a.

Kad bismo povlačili neku paralelu između modrih i vatrenih sa SP-a, onda bismo došli do zaključka da je sličnost u tome što se stvorila kemija između igrača i trenera.

U Dinamu napokon vlada momčadski duh, a svi igrači nakon susreta istaknuli su veliku ulogu trenera. Znak je to velikog zajedništva i uzajamnog poštovanja, a sve to rezultira potrebnom dozom samopouzdanja. To se jasno vidi i na terenu jer ovaj Dinamo postavlja se kao gazda na terenu.

Možda je dobra stvar što ova generacija nema neku zvijezdu koja već na prvi pogled odskače od ostatka momčadi, kao što je to bilo ranije, jer ovako se svi osjećaju važnima, svatko potegne koliko može, a ne da se pogledom traži Modrić, Sammir, Soudani ili netko drugi i razmišlja u stilu “brigo moja pređi na drugoga”.

Anderlecht - Dinamo
1/8

Početak ovosezonske Europske lige za sve navijače našeg prvaka počeo je kao iz snova, ali, baš kao što je trener Bjelica rekao, sad se treba spustiti na zemlju i odigrati na ovoj razini do kraja.

Igor Cvitanović, najbolji strijelac u povijesti kluba, nikad nije imao priliku gledati Dinamo na proljeće u Europi jer je rođen nekoliko mjeseci nakon posljednjeg takvog podviga. Dečki, uz pravi pristup imate priliku Cviti, a i svim ostalim navijačima priuštiti to zadovoljstvo.

Ključne riječi

Komentara 5

PE
Peet
09:01 05.10.2018.

Doticni je toliko puta pljuvao po Dinamu da ga ni sto pozitivnih tekstova ne moze spasiti. Inace uopce ne citam splacine doticnog. Samo komentiram.

DH
dalibor.hren
09:04 05.10.2018.

I Hajduk će u Europu! Na pripreme u Postire!!!

Avatar comparator
comparator
08:52 05.10.2018.

Je ,čuh ali ne vidjeh 😥!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije