Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši vatreni

Cvitanović: Španjolci ne znaju gubiti, bili smo sjajni

17.11.2018.
u 17:02

Bivši napadač vatrenih komentirao na Večernji TV-u pobjedu protiv španjolske i uspjeh dinama u Europi

Dan nakon sjajne pobjede protiv Španjolske na Maksimiru, u redakciju Večernjeg lista došao je bivši hrvatski nogometni reprezentativac Igor Cvitanović. Bivši vrhunski napadač s nama je podijelio dojmove o nastupu vatrenih.

– Veličanstvena pobjeda i jako dobra utakmica. Španjolci su iznimno jaki, po meni među tri najbolje reprezentacije svijeta, bez obzira na to što nisu napravili veliki rezultat na SP-u. Oni su brzi, okomiti i dominantni pa sam ja jako zadovoljan kako smo se mi suprotstavili svemu tome. U prvom poluvremenu jako smo dobro stajali u bloku, igrali odgovorno i odlično izlazili u kontre. U drugom poluvremenu morali smo preuzimati više rizika pa se otvorilo više prostora i za Španjolce i za nas.

>> Pogledajte video: Igor Cvitanović gost na Večernji TV-u

U Elcheu smo doživjeli težak poraz, a na Maksimiru pobijedili u odličnom izdanju. Koja je razlika? Zbog čega smo imali dva dijametralno suprotna izdanja?

Jedvaj nije lijevi bek

– Vidljivo je da smo bili kompaktniji u obrani, bili smo u svim segmentima igre blizu jedni drugima i dobro smo se postavljali. U svakoj utakmici protiv Španjolske moraš imati i dozu sreće, a mi to kod njih nismo imali jer smo na početku promašili nekoliko dobrih prilika, a kasnije su nam oni zabijali gotovo iz svakog udarca na gol. Jučer smo imali malo sreće koja nas je pomazila u nekim trenucima kad smo bili na rubu. No generalno smo se jako dobro suprotstavili i odigrali jako dobru utakmicu. S pravom se možemo nadati da ćemo i u Engleskoj napraviti dobar rezultat – objašnjava Cvita.

– Naši igrači sada su počeli loviti formu, očekujem da ćemo sad biti sve bolji i bolji jer kvalitetu imamo, a pokazalo se da imamo i dobre mlade igrače koji dolaze i koji mogu zamijeniti one koji su otišli. U mladim igračima imamo veliki potencijal.

Tin Jedvaj bio je junak utakmice, je li on rješenje za poziciju lijevog beka?

– Jedvaj nije lijevi bek, on može poslužiti svrsi. Istina je da je odigrao odličnu utakmicu i još zabio dva gola, znači ne može bolje, ali to nije njegova prirodna pozicija. Ja sam ga trenirao u mlađim uzrastima i on je uvijek bio stoper, a kasnije su ga počeli gurati na desni bok. Jedvaj je imao dosta problema s ozljedama i zbog toga nije standardan u Bayeru, a mladom igraču teško je vratiti se u prvu momčad jer se ona već formirala dok njega nije bilo. Nadam da će mu i ova utakmica biti dobar motiv za još bolji rad i da će pronaći svoje mjesto u Bayeru.

>> Pogledajte galeriju dolaska vatrenih u zračnu luku uoči puta u London

1/19

S obzirom na to da je Cvita bio sjajan napadač, upitali smo ga o našoj igri prema naprijed.

– Napadači su bili okomiti i brzi. Naravno da u tim izlascima treba još kuraža, a kod Kramarića u nekim situacijama treba manje egoizma. Imao je situaciju u kojoj se mora odigrati suigraču, a ne ići sam do kraja. Žao mi je i što Rebić nije zabio onu najbolju priliku na utakmici jer bi tada vjerojatno prelomili utakmicu i poštedjeli nas živciranja.

Odrastao s Bjelicom

Lovren je nakon susreta kritizirao Španjolce jer nisu čestitali našima, a kasnije je čak i pretjerao i u objavi na društvenim mrežama, čak ih i vrijeđao...

– Igrao sam u Španjolskoj i znam njihov mentalitet, oni se jako teško nose s porazima, pogotovo s ovakvim koji je došao u zadnjim minutama. Oni za sebe misle da su najbolji i zato im ovakav poraz u utakmici u kojoj su oni realno i dominirali jako teško pada. No ja mislim da sportaš na kraju mora biti sportaš i pošteno čestitati. Što se kritika na račun tog dijela tiče, ja se s tim slažem i mislim da treba javno reći kad se netko nije ponašao sportski. Lovrenov video? Neke stvari ne pripadaju u nogometni svijet i igrači ne bi trebali davati takve izjave, ponajprije zbog sebe samih jer padaju u očima javnosti. No svatko radi za sebe, radi svoju promidžbu i zato Lovrenu ostavljam da sam komentira svoje postupke.

Već u nedjelju nas čeka Engleska i borba za prvo mjesto.

>> Pogledajte što je izbornik Dalić rekao uoči puta u Englesku

– Očekujem tešku utakmicu, ali imamo kvalitetu da možemo pobijediti. Dobra je stvar što će i jedni i drugi igrati na pobjedu pa možemo očekivati jednu dobru i zanimljivu utakmicu.

Nezaobilazna tema bila je i uspjeh Dinama u Europi.

Sretan sam i ponosan, ipak sam neki trag ostavio u Dinamu pa me vesele njegovi uspjesi. Nadam se i vjerujem da ćemo u preostalim utakmicama osigurati prvo mjesto.

Najveći pomak sam vidio u dijelu odgovorne i disciplinirane igre. To je ono što je bilo potrebno i svim generacijama prije. Bjelica je inzistirao na kvalitetnim i vrijednim igračima, a to je i dobio. Na svakoj poziciji ima dva dobra igrača, a najveću konkurenciju u samom vrhu jer ima tri kvalitetna napadača čije vrline Bjelica zna iskoristiti.

Kad smo već kod trenera Dinama, on i Cvitanović dobri su prijatelji koji su zajedno odrastali.

– Bjelica i ja smo jako puno prošli, od igranja u kvartu, turnira... Čak smo i u istu školu išli. On je inteligentan, snalazi se u novonastalim situacijama i ja mu zaista čestitam na svemu što je napravio – zaključio je legendarni napadač.

Komentara 2

KO
koraknaprijed
18:08 17.11.2018.

Svatko onaj tko ponizi Hrvate dobije isti odgovor,bude poražen!

KR
kristijan68
10:30 18.11.2018.

Dinamo se piše velikim početnim slovom! Dinamo se piše velikim slovima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije