Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DERBI OD 15 SATI

Cvitanović: Nisam bahat, moje su riječi krivo protumačene

Filip Benković
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/5
18.02.2018.
u 09:45

– Ne bih komentirao, ali mogu reći da ne bi pogriješio da je dosudio jedanaesterac – iskreno će Benković o startu iz Osijeka

U porazu se ne ponizi, u pobjedi se ne uzvisi. Te se poslovice prisjetio trener Dinama Mario Cvitanović jer su neke njegove izjave nakon slavlja nad Osijekom (4:2) protumačene kao bahate.

– Nisam se uzvisio nakon te pobjede, moje su riječi krivo protumačene. Nisam bahat i nisam se uzvisio, vidjeli smo mi svoje greške i analizirali ih. I nimalo bahato, prepotentno ili arogantno ne gledamo ni na današnju utakmicu s Hajdukom koliko god vjerujemo u sebe i svoju kvalitetu – kazao je Cvitanović, koji na raspolaganju ima sve igrače. Nije se želio upuštati u to što može današnji Hajduk, što je Kopić donio bijelima ni uspoređivati se s trenerom Hajduka.

Neću kalkulirati s bodom

Iako plavi imaju veliku bodovnu prednost, na pitanje hoće li možda kalkulirati jer i bod je Dinamu dobar odgovorio:

– Biste li vi na mojem mjestu kalkulirali u derbiju? Možda vi biste, ali ja neću.

U Maksimiru kažu da se ulaznice dobro prodaju, uostalom, svojim igrama, pa i onom u Osijeku, plavi su zaslužili dobru podršku.

– Očekujem podršku, ona nam svima puno znači, ništa ne može zamijeniti pljesak navijača. Zadovoljstvo navijača ne može se platiti, a mi za to igramo, za to živimo, za to uživamo. Nisu toliko bitni bodovi ni novac, ma baš ništa, samo taj osjećaj sreće i zadovoljstva. A uz naše navijače i njihovu sreću, naš je osjećaj zadovoljstva još puniji. Važno je samo dati sve što možeš, nekad je to dovoljno, nekad nije, ali želim da uvijek damo maksimum i da se nakon utakmice zajedno veselimo ili tugujemo – rekao je Cvitanović.

Iako nije prošao pripreme s momčadi, Filip Benković u Osijeku je igrao cijelu utakmicu. Doduše, mogao je sudac dosuditi i jedanaesterac, ali “oprostio” je Benkoviću taj start.

Samo da nema ozljeda

– Ne bih komentirao, ali mogu reći da ne bi pogriješio da je dosudio jedanaesterac – iskreno će mladi stoper Dinama koji je nahvalio novog napadača plavih Marija Gavranovića.

– Čovjek je odličan, čim mu se ukaže prilika, taj ne prašta. Ja sam ga samo jednom čuvao dok je bio u Rijeci, ali svakako mi je drago što je sada na našoj strani.

Benković, kao i brojni drugi igrači, gleda prema Rusiji. Samo, da bi dobio Dalićev poziv, morat će puno i jako dobro igrati.

– Najvažnije mi je da sam zdrav, nisam prošao pripreme s momčadi, ali sad radim dodatno i brzo ću uhvatiti pravi ritam, radim na muskulaturi da mi se više ne bi događale ozljede.

Imali ste sad Osijek, danas je Hajduk, a onda dvaput igrate s Rijekom, protiv koga vam je najljepše igrati?

– Sve su to odlične momčadi i sve su to derbiji, ali ipak je samo jedan veliki derbi, ovaj s Hajdukom. I mislim da će ova utakmica biti odlična, lijepo smo je najavili mi u Osijeku, a i oni u Vinkovcima. Ma, uvijek su s Hajdukom dobre, lijepe utakmice.

O, pa bilo je i ružnih.

– Otkako sam ja u prvoj momčadi, nije bilo takvih, baš su sve bile dobre i zanimljive utakmice. Sad su i oni krenuli dobro, u dobroj su formi, ali nismo se ni mi opustili, 12 bodova prednosti ništa ne znači. 

Komentara 4

IL
ilijan
10:29 18.02.2018.

Ajmo Dinamo pokažimo danas tko je vladar HNL -a

A1
Ardo 1944
11:54 18.02.2018.

Današnja utakmica nije nikakvi derbi,jer nije važna i o ničem ne odlučuje.

DU
Deleted user
12:07 18.02.2018.

Danas ce najinteresantniji biti dvoboj izmedju torcide i BBB-a. Mjesto odrzavanja jos nije poznato.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije