Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova sezona stiže

Cukrov: 'Hajduk treba pojačanja, neučinkovit je i bez znanja'

Marko Livaja
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/6
30.05.2023.
u 07:00

Hajduk je i dalje ovisan o Marku Livaji, a i on sam želi da klub dovede prava imena. "Mjesec je dana još do prijelaznog roka, treba dobro analizirati stvari, odmaknuti se, pogledati sve i dovesti igrače tamo gdje su nam potrebni", rekao je sam Marko Livaja

Unatoč nizu od osam utakmica bez primljenog pogotka i slavljeničkim kadrovima koji stižu s Poljuda, ključni igrači Hajduka nakon finala Kupa nisu u euforiji i olakšanju uspjeli sakriti koliko ih je pogodilo ispadanje iz utrke za naslov prvaka.

Livajin utjecaj nemjerljiv

Ključni igrač Hajduka i prvi strijelac lige Marko Livaja ulazi po treći put u istu priču, ove sezone postigao je 10 pogodaka manje nego prošle (19-29), ali i dalje je njegov utjecaj na igru Hajduka i klub nemjerljiv, a može biti i izuzetno opasan. Hajduk je trenutačno na svim razinama potpuno ovisan o Livaji, od statistike do fan shopa, u Hajduku će i dalje strepiti sa svakim njegovim korakom, ali nijedan mu ne mogu zabraniti, čak ni dovesti u pitanje jer i ljetni malonogometni turniri dio su Livaja-kulta.

GALERIJA Navijači Hajduka uletjeli na poljudski teren pa se potukli

Marko Livaja
1/7

No već treću sezonu u nizu slušamo Livaju kako zaziva prava pojačanja od Uprave. Jasno je što Hajduku nedostaje, kristalno je jasno tko je na potezu.

- Mjesec je dana još do prijelaznog roka, treba dobro analizirati stvari, odmaknuti se, pogledati sve i dovesti igrače tamo gdje su nam potrebni - ponovio je Livaja nakon zadnje utakmice u prvenstvu koje je za Hajduk odavno natjecateljski završeno, pa se Lekin niz u finišu treba promatrati kao priprema za iduću sezonu. U koju Hajduk ulazi s nikad čišćim startom: ima beskompromisnu podršku Torcide koja je transparentom jasno poručila da igračima i Upravi oprašta sve, jer osjeća se da klub ide u dobrom pravcu, pomogli su u tome Lukši Jakobušiću uvelike i juniori svojim čudesnim, hajdučkim putem u Ligi prvaka, financije su pozitivne, Livaja je i dalje pozitivan i gladan, ključni igrači popu Filipa Krovinovića i Emira Sahitija žele ostati, žele još jednu šansu za trofej.

VEZANI ČLANCI:

Sve će ovisiti o Jakobušiću i direktoru Nikoličiusu. Nakon što su doveli trenera kapitalca, skupo ga platili i proglasili dugoročnim rješenjem, nove smjene neće proći, nova opravdanja neće ovako prolaziti na tribini. Kompletna obrana, jedan vezni igrač, jedan čisti ofenzivac - to je minimum koji Hajduku treba ako se želi boriti s Dinamom. I dalje će se raditi na pokušaju prodaje Luke Vuškovića, on ostaje najvredniji prospekt kluba koji je poslao i jasnu poruku s postavom koja je završila sezonu na Poljudu - u njoj je bila skupina juniora koje je predvodio strijelac Roko Brajković. Svi će u srijedu u Osijek na svoj derbi sezone.

A Hajduk će se uskoro oprostiti od barem petorice igrača: ovaj tjedan odluku će donijeti Nikola Kalinić koji se priprema za oproštaj, baš kao i Gergo Lovrencsics, 35-godišnjak koji je s afirmacijom Nike Sigura na desnom beku postao višak, odlaze stoperi Stefan Simić koji nam je to kazao još na Rujevici i Toni Borevković kojem je s krajem sezone istekla posudba. Marco Fossati ima opciju aktiviranja produljenja u ugovoru, ali zasad to nije napravio.

VEZANI ČLANCI:

- Ne vidim dovoljno znanja u momčadi, igračkoj okosnici nužna su pojačanja. Ne vidim u igri Hajduka ni potez, ni znanje, ni sposobnost da igrom stvori prednost, neučinkovit je, a Hajduk to ne smije biti. Na muci se poznaju junaci, to sam rekao i nakon finala Kupa, kada sam jako razočaran otišao sa stadiona - govori o igri Hajduka Nikica Cukrov, legendarni Šibenčanin koji je s Hajdukom igrao u Europi 80-ih.

Razočarao i Šibenik

- I Šibenik me razočarao jer ispada iz lige na dosad neviđen, kukavički način, a pri tome drži 11 stranaca na terenu, dok sam od Hajduka kao favorita puno više očekivao. Igrači Hajduka moraju biti spremni da će protiv njih svaki put stajati takav bunker i svaki dan moraju pokazivati da zaslužuju dres kluba. Očekivao sam agresivniji Hajduk koji kvalitetom dominira na putu do tog naslova koji definitivno nije isti uspjeh kao lani. Nisam vidio nijedno zajedničko oduzimanje lopte, igraju zonu, ali bez duela, tako je i Real stradao od Cityja - smatra Cukrov.

U sredini je Hajduk dobio pojačanje, Marokanca Benrahoua, to je rasteretilo momčad. - Pokazao je nešto, iako ima još puno rezerve. No, i dalje ima igrača koji nisu na svojim pozicijama i puno posla za Hajdukovu struku.

VIDEO Subašić poručio za naslov prvaka: 'Ne trebaju me zvati, doći ću ja sam'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije