Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
i Vlašić fasciniran

Čudo iz Makarske: Dječak star četiri godine istrčao 10 km za 64 minute!

Foto: Matija Habljak/Pixsell
05.01.2019.
u 09:14

Nikad nisam čuo za tako nešto i jednostavno nemam objašnjenja, meni je to baš fascinantno - prokomentirao je fenomen malog Emila Joško Vlašić

Ako ovako nastavi, samo četiri godine star Emil Jones mogao bi postati veliko atletsko ime. Naime, dječak jedva težak dvadesetak kilograma, Božićnu utrku na splitskom Marjanu dugačku deset kilometara istrčao je za sat vremena i četiri minute.

Utrku je u vremenu 1:23 istrčala i njegova tri godine starija sestra Diana, a zanimljivost kaže da je Emil do sada osvojio već preko 50 medalja.

Daroviti Emil sin je Aliksandra Bahachoua i Natalije Jones, para koji se skrasio u Makarskoj nakon što se u grad zaljubio prije dvije i pol godine tijekom ljetovanja, prenosi 24sata.

Paru se silno svidjela klima, pa je u grad podno Biokova doselio iz Bergena.

Aliksandr i Nalatila su oboje podrijetlom iz bivšeg SSSR-a, a novac i dalje zarađuju u Norveškoj budući da se ovdje još uvijek nisu financijski snašli. 

Aliksandar je završio pravo i ruski jezik, radio je kao sudski tumač, a Natalija je profesorica ruskog i engleskog jezika. Djeca im ujedno treniraju i ragbi, a uz to i odlično govore hrvatski jezik.

- Zvuči poprilično nevjerojatno, ali ako je istrčao 10 kilometara na službenoj utrci, i to više puta, nemam razloga sumnjati. Fascinira me Emilova ustrajnost. Kod tako male djece fokus se često mijenja, jedan čas bi radili jedno, drugi druge, treće. 

Rijetkost je da se jedan četverogodišnjak tako dugo zaokupi samo jednom aktivnošću. Nikad nisam čuo za tako nešto i jednostavno nemam objašnjenja, meni je to baš fascinantno - prokomentirao je poznati hrvatski trener Joško Vlašić fenomen Emila za 24sata.

>> Pogledajte video: Kako bi trebao izgledati novi Dinamov stadion


 

Komentara 9

AU
austrougarskigeneral
09:59 05.01.2019.

bravo mali

BS
@bserver
11:16 05.01.2019.

dobili su dvoje djeteta? Novinar je isto iz sssr-a?

MI
midea
10:24 05.01.2019.

imam samo ja problem sa videom ili novinar nezna snimati pa reže glave ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije