Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJAJAN TRANSFER

Čudo iz Kustošije briljira u Barceloni: Njegov je potencijal uočio i Xavi, a hrvatskom klubu donosi milijune

Faye
Foto: Privatni album
1/4
20.03.2024.
u 16:33

"Xavi je nagradio njegov učinak pozivom za utakmicu Barcelone i Mallorce i u ovoj reprezentativnoj pauzi bi mogao debitirati za seniorsku momčad Senegala", navodi španjolski Sport

Mladi Senegalac, Mikayil Faye, prošlog je ljeta iz zagrebačke Kustošije došao u Barcelonu za pet milijuna eura te se sjajno snašao u katalonskom velikanu. Štoviše, 19-godišnji igrač uskoro bi trebao debitirati za seniorsku reprezentaciju svoje zemlje, a postao je i tema analize španjolskog Sporta. Transfer su opisali kao dobru stratešku odluku kojom je Barca dovela nepoznatog igrača koji sve oduševljava.

"Snaga, konstitucija i brzina ovog ljevonogog braniča ističu se u svakoj utakmici. Njegove fizikalije su tako upečatljive da nikada ne prolazi nezapaženo. Osim obrambenih vrlina, u kojima pokazuje da je sjajan korektor obrane, Faye pomaže u konstrukciji igre zahvaljujući izvanrednom dodiru lijevom nogom. Već je zabio tri gola", navode Španjolci.

VIDEO 'Vatreni' na opuštenom turniru u Egiptu: Dalić uoči Eura želi riješiti još ove dileme

"Njegov jedini nedostatak proizlazi iz pretjeranog samopouzdanja, kada se upušta u razne opasne akcije. Ta ga je činjenica koštala dva isključenja. Xavi je nagradio njegov učinak pozivom za utakmicu Barcelone i Mallorce i u ovoj reprezentativnoj pauzi bi mogao debitirati za seniorsku momčad Senegala", dodaju u Sportu. Faye je utakmicu protiv Mallorce proveo na klupi, ali već je to donijelo Kustošiji milijun i pol eura zarade.

VEZANI ČLANCI:

Ovo je tek prvi od niza bonusa koje bi Kustošija mogla nadodati početnom iznosu od pet milijuna eura. Kako je Fayeov razvoj krenuo, zagrebački klub se s pravom može nadati milijunima. Uz to hrvatskom klubu pripada 20 posto od idućeg transfera te milijun i pol eura za svakih sedam nastupa u prvoj momčadi s time da je ukupan iznos bonusa ograničen na 20 milijuna eura. Klub već dobiva unosne ponude za mladog braniča koji je u mladoj momčadi prikupio 24 nastupa, 2088 minuta i upisao tri gola.

GALERIJA Dinamo se dugo mučio pa u pola sata napunio mrežu Rudeša (3:0)

Faye
1/14

Komentara 6

NI
Nipos18
20:32 20.03.2024.

Postavlja se pitanje koliko je Kustošija dobila - dobila je 100 puta više nego što je uložila u njega...

MI
Mikis
19:55 20.03.2024.

ovakvog igraca mamic ne bi pustio dok nj cijena ne kotira u 10 znamenkastom milijonu i dok ne napravi nesto znacajno u HL. Ovo je cista preprodaja bez ikakve koristi za domace igrace. A domaci igraci bi istesali svoj šegrt igrajuci sa ili protiv ovakve igracine

MA
majeltomoguce
17:13 20.03.2024.

A pogledajte malo gdje je Kustošija. U trečoj ligi su oko sredine - pa gdje su pare?!?! Da li je i 1€ od tih transfera završio u NK Kustošiji i da li je i jedan novi igrač došao??? Prodali tog dečka Barceloni, a početkom godine i Dinu Klapiju u Njemačku isto za par milijuna, a uzelisu i 4 juniora Dinamu i prijete da će uzeti onog malog brazilca Belinu! Andy Bara sve sebi u džep trpa izgleda!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije