Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Carling kup

Crystal Palace izbacio United i plasirao se u polufinale

Crystal Palace
AFP
01.12.2011.
u 11:47

Engleski drugoligaš Crystal Palace pobjedom nakon produžetaka na Old Traffordu protiv Manchester Uniteda (2:1) plasirao se u polufinale Carling kupa

Igrači Crystal Palacea imali su veliki razlog za slavlje, nakon što su pobijedili Manchester United i izbacili crvene vragove iz Carling kupa. To je njihova prva pobjeda na Old Traffordu od 1989. godine.

Istina, Manchester United igrao je u izmijenjenom sastavu nego što inače igra, ali to ne treba umanjiti pobjedu dvanaestoplasiranog drugoligaša. Prvo poluvrijeme završeno je bez pogodaka.

U nastavku je europogotkom u 66. minuti Darren Ambrose doveo goste u vodstvo, Talijan Federico Macheda ubrzo je izjednačio iz kaznenog udarca. U osmoj minuti produžetka Glenn Murray zabio je za vodstvo Crystal Palacea (2:1) što je bio i konačan rezultat.

– Ovo nije bila igra Manchester Uniteda, ispričavam se navijačima. Ne želim ničim umanjiti pobjedu Crystal Palacea i volio bih da se plasiraju u finale jer su igrali odlično. Njihov svaki igrač dao je sto posto, a jako sam razočaran – kazao je Unitedov menadžer Alex Ferguson.

Ovo je bio deveti poraz Uniteda od niželigaša u Carling kupu u posljednjoj 21 godini, dok je Crystal Palaceu to četvrti polufinale. Za finale će igrati protiv momčadi iz svoje lige Cardiff Cityja. U drugom polufinalu igrat će Manchester City i Liverpool.

Polufinala će se igrati na dvije utakmice. Termin je prvih dvoboja 9. siječnja iduće godine, dok uzvrati slijede dva tjedna poslije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije