Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetska boksačka liga

Senzacija: Toni Filipi pobijedio dvostrukog svjetskog prvaka Russoa

Toni Filipi
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/6
02.02.2018.
u 22:32

U Firenzi protiv, Italian Thundera, drugu pobjedu za Croatian Knights izborio je još i Filip Poturović (56 kg) koji je na bodove nadjačao Grandellija

U svom debitantskom nastupu u Svjetskoj boksačkoj ligi (WSB), u Firenzi su boksači Croatian Knightsa pomalo neočekivano pružili vrlo snažan otpor favoriziranim Italian Thundersima (2:3).

Pobjede za goste iz Hrvatske izborili su Filip Poturović (56 kg) i Toni Filipi (91 kg), a posebno je bila slatka ta Filipijeva bodovna pobjeda protiv dvostrukog svjetskog prvaka i dvostrukog osvajača olimpijskog srebra Clementea Russoa. Premda je imao mali pad intenziteta u četvrtoj rundi, Filipi se sjajno borio u petoj i zaslužio najzvučniju pobjedu u karijeri.

- I Filipi i Russo su udarači, borci koji udaraju na mahove i s po 2-3 svoja kratka udaraca opasni su po protivnika. Nakon što je meč otišao u petu rundu, Toni je pobijedio zahvaljujući svojoj mladosti i većem srcu. U svojoj boksačko priči, Filipi raste kao gljiva poslije kiše, a ova pobjeda je kao da je netko mene, u mojim najboljim danima, pobijedio usred Zagreba - kazao je direktor Croatian Knightsa Željko Mavrović koji je prokomentirao i poraz profesionalca Ivana Njegača (64 kg) tehničkim nokautom (TKO) već u prvoj rundi:

- Njegač je iz klinča izlazio spuštenih ruku. On je inače profesionalac i kao da si je dao previše slobode u ovom meču

Nažalost, oba inozemna pojačanja Hrvatskih vitezova, Bjelorus Karmiljčik (49 kg) i Srbin Marković (75 kg) svoje su mečeve izgubili, no treba reći da je Marković odradio jako dobro protiv Lizzija.

Sljedeći meč Hrvatski vitezovi imaju za dva tjedna u Newcastleu protiv British Lionheartsa.

Komentara 4

GU
General_U
00:15 03.02.2018.

bravo toni, a i marković je bio bolji od talijana, ali suci su dali pobjedu talijanu, jer se boksalo u italiji...

AN
Andreeejjj
17:42 03.02.2018.

TONI FILIPI -91👑💪👊u WSB pobjedio VELIKOG Clemente RUSSO-a (3:0) 2x svj.prvaka, pa EP i 2x srebrnoga na 2 Olimpiade🏆🔝💪👊👍👌Tonia ceka velika box-acka karijera👏👏👏👏👏👏👏

Avatar babas
babas
22:56 05.02.2018.

Trebali smo pobijediti,pokrali su Srbina Markovića. Bio je bolji prve tri runde,a zadnje dvije su bili podjednaki. Što se tiče Filipija,pobjedio je u odličnom meču odličnog protivnika. Velika nada hrvatskog boksa!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije