Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve 
bliže povratku

Cro Irokez: U ring bih mogao u ožujku, no nisam to još odlučio

'MavrovicIvana1_dbr_spo_1801'
Dražen Brajdić
20.01.2013.
u 14:51

U jednom atomskom skloništu u Španskom, s boksačkim rukavicama preznojavaju se Željko Mavrović (43) i 20 godina mlađa Ivana Habazin. Šaka sa Srednjaka sprema se za povratak u ring, a Ivana za uzlet na svjetski vrh.

U dvoranu u kojoj djeluje Boksački klub Danijel Kalanj došli smo zbog Ivane i njene borbe za IBF-ov svjetski naslov (22. ožujka) protiv Eve Halaši, a vidjeli smo i Željka Mavrovića u sjajnoj formi. Više nije teškaš, težak je otprilike 90-tak kilograma i trenira dvaput dnevno. Ustaje u pet da bi u šest već trenirao i to nam govori da više nije rekreativac.

– Bliži sam povratku no prije pet tjedana kada smo posljednji put razgovarali, no odluku još nisam donio – kazat će Šaka sa Srednjaka.

Božić je ZG-škola boksa

Željko je vrlo sistematičan, ne želi donositi odluke na prečac, dok se sve ne posloži.

– Zadovoljan sam radom nogu, svojim eskivažama, a i ruke me bolje slušaju no prije. Zapravo, rekao bih da sam fizički spreman i u ring bih mogao za mjesec i pol dana, no važno je da vidim mogu li imati ekipu koja bi me pratila.

Za takvo što morat će skoknuti i do Njemačke i porazgovarati sa svojim negdašnjim promotorom Wilfredom Sauerlandom. Pretpostavljamo da bi Željko u svom timu volio imati i sadašnjeg trenera Vladu Božića za kojeg kaže:

– Treniram kod njega već pet tjedana i odgovara mi način na koji to radi. On je nastavak one stare zagrebačke škole boksa začete još prije Drugog svjetskog rata s Amerikancem Liggettom, koju su kasnije nadograđivali Hrbić i Sivka, a poslije i moj najdraži trener Milan Richter. Vidim da je Vlado pokupio i nešto od mog profesionalnog trenera Darkiea Smitha.

Hrvatski Irokez je na Ivanu Habazin ostavio vrlo snažan dojam. Kaže da se preporodila otkako je Željko ušao u Božić Gym:

Željko me nadahnjuje

– Gledala sam njegove mečeve kao dijete i ne mogu vjerovati da sam došla do toga da s njim treniram. Jedino bi trening s Vladimirom Kličkom bio isti takav doživljaj. Kada vidim s kojom željom i ljubavlju vježba, to me nadahnjuje. Dao mi je novu motivaciju, pojavio se u pravom trenutku jer sam počela popuštati zbog poteškoća oko pronalaženja sponzora za borbu za europski naslov koja se nije ni dogodila. Nitko me nije doživljavao ozbiljno, no sada je ipak u pitanju svjetski naslov i kada ga osvojim, nadam se da više neću morati plaćati te mečeve već da ću početi i zarađivati od svojih borbi.

Komentara 5

Avatar žič
žič
17:07 20.01.2013.

da iz tog treninga i preznojavanja za devet mjeseci ne ispadne mali irokezić......

VL
./
16:01 20.01.2013.

Mavrović osto bez kune i sad se sa svakim klincem slika.ajd dobro bar ćeš opet krenut od nule,neki bi rekli.al život ne prašta pa češ ovog puta dobit dobro po lampi.nemaš karakter a i nisi zanimljiv!

OB
-obrisani-
16:05 20.01.2013.

eto, presušio novčanik, nestali politički sponzori i poticaji. lijepo je to kada možeš u glavi sve posložiti kao novi životni izazov.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije