Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve oštriji

Cormier: Pobjedom protiv Stipe ću postati najbolji P4P borac svijeta

Stipe Miočić Daniel Cormier
Foto: Screenshoot
17.05.2018.
u 14:52

Miočić i Cormier će odmjeriti snage u glavnoj borbi UFC-a 226 koji je zakazan za 8. srpnja

Kako se bliži termin njihovog međusobnog obračuna, Daniel Cormier je sve žešći prema Stipi Miočiću, unatoč tome što postoji ogromno poštovanje između dva borca, postoji Fight Site. Pa mu je tako nedavno preko društvenih mreža poručio:

“Spavaj s tim pojasom svaki dan do borbe, jer on nakon nje odlazi sa mnom u San Jose. Drag si mi, ali moram te razbiti. Prijatelji možemo biti nakon borbe”, napisao je tada DC.

U srijedu je dao intervju za FLOCombat u kojem se ponovno osvrnuo na meč koji slijedi u glavnoj borbi UFC-a 226. Prvak u poluteškoj kategoriji je uvjeren da bi pobjednik tog dvoboja trebao biti najbolji P4P UFC borac svijeta, ali i općenito najbolji MMA borac na planetu.

“Tako bi to trebalo biti. Stipe i ja smo rangirano kao 3. i kao 4. borac svijeta po P4P ljestvici u ovom trenutku. Koliko uopće možeš biti bolji od toga?”, objašnjava DC i dodaje:

“Kada govorimo o nekim relacijama u ovom sportu, kada govorimo o atleticizmu, o važnosti za čitav sport u ovoj samo jednoj borbi… To je nevjerojatno! Tako sam sretan jer sam dio ovoga.”

Osim toga, jasno je kako Amerikanac nema što izgubiti u ovom meču. Čak i da bude poražen, ostaje mu titula prvaka u poluteškoj kategoriji i nitko mu neće zamjeriti što je izgubio od šampiona više divizije. Ako pobijedi, samo jednim slavljem će obrisati oba poraza protiv Jonesa i zaokružiti svoju karijeru na najbolji mogući način.

“Ovaj meč će mi pružiti sve što sam planirao. Ako uspijem ovo odraditi kako sam zamislio, sve što sam ikada želio, sve čemu sam se ikada nadao, ne samo da će postati realnost, nego će to biti sada moja istina, moje dostignuće. Tada mogu iskreno reći, bez ikakvih rezervi, da sam jedan od najboljih MMA boraca koji su ikada postojali”, smatra Cormier i zaključuje:

“A svi ostali mogu reći: Znate li što je taj čovjek sve postigao? Sada ima pravo tvrditi da je najbolji jer je to zaslužio.”

Miočić i Cormier će odmjeriti snage u glavnoj borbi UFC-a 226 koji je zakazan za 8. srpnja i američki Las Vegas. Vjeruje se da će to biti najveći UFC meč u 2018. godini.

Ključne riječi

Komentara 2

SA
SamoMalo
15:10 17.05.2018.

Pod hitno, uvesti opciju, umjesto autora/preveo clanak XYZ. Jer netko drugi je napisao koga niste potpisali a netko je od novinara preveo.... A sto se tice struke... Izraz P4P je engleski izraz jos pisanje kraticama je sramota za Hrvatski jezik...

AK
ante kolorante
01:38 18.05.2018.

lijenosti hr novinarstvo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije