Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Roland Garros

Ćorić nakon maratonskog meča izgubio od Nijemca Struffa

Borna Ćorić
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
Autori: Vecernji.hr, Hina
01.06.2019.
u 17:21

U osmini finala Struff će igrati protiv prvog igrača svijeta Novaka Đokovića koji je pobijedio Talijana Salvatorea Carusa sa 6:3, 6:3, 6:2

Borna Ćorić (15. igrač svijeta) nije uspio izboriti osminu finala Roland Garrosa. Hrvatski tenisač je nakon četiri i pol sata igre izgubio od 45. igrača s ATP liste Nijemca Jana-Lennarda Struffa sa 6:4, 1:6, 6:4, 6:7(1), 9:11.

Borna je izgubio maratonski dvoboj u kojem je Ćorić u četvrtom setu bio na dva poena od meča, a odlučujućem setu je dvaput imao prednost "breaka", a čak je i servirao za meč kod 7-6. Ćorić je tako još jednom zapeo u trećem kolu Garrosa, koje je za njega ostaje neprelazna prepreka. 

>> Lijepa tenisačica zagolicala maštu: Pogledajte u čemu je igrala, svi gledali samo nju!

Borna Ćorić
1/13

Prvi set je hrvatski tenisač dobio nakon što je suparniku uzeo jedan servis i izgubio samo tri poena na svoj servis. No u drugom setu slijedi sasvim druga slika. Nijemac dobiva 11 poena zaredom, uzima Ćoriću dva puta servis i privodi ga kraju u svoju korist nakon 32 minute.   

U trećem setu Ćorić i Struff su izjednačeni, a hrvatski tenisač opet pronalazi igru i ne gubi ni jedan poen na svom servisu. Prvu priliku za osvajanje seta, Ćorić ima kod vodstva od 5-4 kada Struff na svom servisu radi dvostruku servis grešku. Nakon toga hrvatski tenisač uspijeva uzeti servis Nijemcu za osvajanje drugog seta.  

U četvrtom setu Borna je imao "break-loptu" u četvrtom gemu, a Nijemac u 11. igri, ali je set bez oduzimanja servisa otišao u "tie-break" u kojem je Struff poveo sa 6-0 i lako došao do izjednačenja u setovima. 

U odlučujućem setu Borna je u petom gemu došao do tri vezane "break-lopte" i iskoristio treću za vodstvo od 3-2, no u sljedećem gemu Nijemac odmah vraća izgubljeno za 3-3.

Borna Ćorić
1/7

U devetoj igri Ćorić ima dvije "break-lopte", no Struff oba puta pogađa prvi servis, ali kod 6-6 Zagrepčanin dolazi do tri vezane "break-lopte", od kojih opet iskorištava treću, te prvi puta dolazi u priliku da servira za meč. Ćorića opet "izdaje" prvi servis, nije ubacio nijedan u tom gemu i Struff se ponovno spašava i izjednačava na 7-7. 

Drama se nastavila, a time i propuštene prilike za Bornu koji upropaštava još jednu loptu za obrat u 15. igri, a kod vodstva 10-9 Nijemac dolazi do prve meč-lopte, koju odmah koristi stigavši Borninu kratku loptu. 

Ovo je bio peti međusobni ogled hrvatskog tenisača i Struffa i treća pobjeda Nijemca, koji u osmini finala ide na prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića.

Hrvatska više nema predstavnika u muškom dijelu Roland Garrosa.

Komentara 9

BI
billynik
17:52 01.06.2019.

Nije izgubio nego se sam pobjedio.

Avatar lip_ko_nadan
lip_ko_nadan
18:12 01.06.2019.

Break lopte 4 od 20 "velićanstvenih" 20% !?

MA
Marvin
17:28 01.06.2019.

Njemacke radne navike .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije