Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Do liegea

Contador se vozio 24 sata i 1900 kilometara da bi stigao na utrku

Alberto Contador
AFP
20.04.2010.
u 14:48

U nedjelju je najbolji biciklist današnjice, Španjolac Alberto Contador, pobijedio na Utrci oko Castille i Leona po treći put u karijeri, a onda krenuo na put.

U ponedjeljak oko tri sata poslijepodne dvostruki je pobjednik Tour de Francea stigao u belgijski Liege nakon 24 sata provedenih u automobilu i 1900 prijeđenih kilometara.

U nedjelju je na put krenuo s timskim kolegama iz Astane (Oscar Pereiro, Josep Jufre, Benjamin Noval i Gorazd Štangelj) i svojom majkom Fran. Odlučili su se na put automobilima iako su pomišljali uhvatiti brzi vlak do Pariza. Tijekom nedjeljne večeri i noći uspjeli su prijeći Pirineje i stići u Poitiers, grad u središnjoj Francuskoj, gdje su nekoliko sati prespavali te potom krenuli prema središnjoj Belgiji.

Čim je došao, Contador je u ponedjeljak poslijepodne sjeo na bicikl odvozivši 30-ak kilometara da bi se razgibao. Njegov kolega Noval opredijelio se za role. U srijedu Contador nastupa na utrci Fleche Wallonne, a u nedjelju na drugome Ardenskom klasiku, utrci Liege-Bastogne-Liege. Obje su utrke jednodnevne, a Španjolac će steći izvrstan uvid u područje na kojem će se održati treća etapa ovoljetnog Tour de Francea, koja je na rasporedu 6. srpnja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije