Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROBLEMI

CONMEBOL suspendirao Urugvaj; SP ipak nije pod upitnikom

'Uruguay's Luis Suarez (L) reacts as he is challenged by Brazil's Oscar and Dani Alves (R) during their Confederations Cup semi-final soccer match at the Estadio Mineirao in Belo Horizonte June 26,
04.04.2014.
u 14:51

Suspenzija se ne odnosi na reprezentaciju Urugvaja koja će ipak moći nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, što je u petak potvrdio i predsjednik FIFA-e Sepp Blatter.

Južnoamerička nogometna federacija (CONMEBOL) privremeno je suspendirala Urugvaj zbog krize u tamošnjem savezu. 

Do suspenzije je došlo nakon što je kompletni Izvršni odbor, na čelu s predsjednikom Sebastianom Bauzom, podnio ostavku.

Privremena suspenzija između ostalog znači da Urugvaj neće imati pravo glasa u Izvršnom odboru Međunarodne nogometne federacije (FIFA) niti će smjeti isticati kandidate za dužnosti u međunarodnim tijelima.

Suspenzija se ne odnosi na reprezentaciju Urugvaja koja će ipak moći nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, što je u petak potvrdio i predsjednik FIFA-e Sepp Blatter.

Izvršni odbor Urugvajskog saveza podnio je ostavku nakon što je predsjednik države Jose Mujica uslijed velikih nereda na utakmici Nacional - Newell`s Old Boys u Copi Libertadores naredio policiji da se povuče sa stadiona Centenario i Parque Central. U izgredima za vrijeme utakmice ozlijeđeno je više desetaka policajaca i navijača.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije