Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANTE VUČEMILOVIĆ - ŠIMUNOVIĆ

Jedini koji se usprotivio: Ne možete raspustiti Komisiju zbog pritiska Miškovića!

Rijeka i Slaven Belupo sastali se u 7. kolu HT Prve lige
Goran Kovacic/PIXSELL
10.02.2021.
u 09:48

Razrješavati neko radno tijelo, ad hoc, zbog ove ili one svrhe, kroz prizmu pritiska čelnika klubova nije sukladno normativnim aktima koje propisuju FIFA i UEFA.

Jedini koji se usprotivio odluci o raspuštanju Komisije sudaca po prijeglogu IO HNS-a je Ante Vučemilović-Šimunović, prvi dopredsjednik HNS-a. Ne samo da je bio protiv, nego je i demonstrativno napustio sastanak.

Nakon što je Savez poslao mailove u kojima se službeno trebaju članovi OI očitovati o jesu li za ili protiv raspuštanja odluke, jedan od prvih bio je odgovor upravo Vučelimovića-Šimunovića. Prenosimo ga u cijelosti:

- Nastavno na prijedlog „Odiuke o razrješenju članova Komisije nogometnih sudaca 10 HNS", od 09.02.2021.g. u ime ŽNS Osječko baranjskog dostavljam slijedeće. 
Na području imenovanog saveza djeluje šest nogometnih središta; NS Osijek, NS B. Manastir, NS Đakovo, NS Našice, NS Valpovo i NS D. Miholjac. U redovnom natjecanju sudjeluje 164 kluba, od Prve HNL, Prve HŽNL, Prve HMNL, do Liga Nogometnih središta. Unutar njih sudjeluje desetak tisuća registriranih igrača svaki vikend, stotinu pedeset trenera, tristo pedeset sudaca i četrdesetak sudačkih instruktora. Svake godine se organizira tečaj za suce pripravnike, na ovogodršnjem koji je upravo u tijeku, imamo prijavljenih pedesetak kandidata. 

Sve ovo napominjem kako bi Vam stvorim sliku o radu Komisija na području ŽNS OB. Radna tijela, odnosno Komisije, imaju za obvezu pružati stručnu potporu u edukaciji svojih članova. Nemaju nikakvu izvršnu, zakonodavnu niti drugu vlast, odnosno služe samo kako bi radile na što kvalitetnijem stručnom usavršavanju. Ovo napominjem iz razloga, što u dostavljenoj Odluci o razrješenju članova KNS I0 HNS-a, nigdje ne stoji raziog za isto. Niti sam mišljenja da se ista treba razriješiti, a da nije podnesen izvještaj o potrebitom I0 HNS-a.

Kako smo sigurni da smjena nekog tko radi u najboljoj volji, tko je imenovan kao struka od istog tog I0 HNS-a, tko sustavno u proteklom razdoblju usavršava suce, od Prve do Treće HNL, odjednom treba biti razriješen. Kojim izvještajem imenovane Komisije nismo bili zadovoljni!? Razrješavati neko radno tijelo, ad hoc, zbog ove ili one svrhe, kroz prizmu pritiska čelnika klubova nije sukladno normativnim aktima koje propisuju FIFA i UEFA. HNS kao potpisnik UEFA konvencije ne smije dozvoliti involviranost utjecaja izvršne vlasti, pogotovo osoba koji dolaze iz klubova, u rad Komisije nogometnih sudaca. Naprotiv, treba osigurati neovisnost istoj. 

Sve navedeno zahtjeva ozbiljnu i temeljito pripremljenu raspravu, a ne donošenje odluka putem e-dopisa donesenog pod izravnim pritiskom trenutno nezadovoljnog kluba ili pojedinca. Greške koje su urodile nezadovoljstvom klubova su sastavni dio nogometa, proizašle u određenom trenutku i od određenog pojedinca. Naravno da nisu dobre, ali tko ne griješi. U nogometu pobjeđuje momčad koja MANJE griješi. Suci su sudionici nogometne igre, samim tim i njima je greška moguća. Komisija, kojoj je to i zadaća, treba napraviti analizu istih i pokušati učiniti sve kako bi se iste u nadolazećem razdoblju svele na minimum. 

Zaključujući moje razmišljanje o Vašoj nakani naprasnog razrješenja nekog tko nema nikakav direktan utjecaj na pogreške koje su donijeli drugi, ne mogu se složiti sa Vašom odlukom, te se ovim putem izjašnjavam da NISAM za navedeno razrješenje.

Ključne riječi

Komentara 6

AU
austrougarskigeneral
10:17 10.02.2021.

kad je hajduk bio protiv hnsa onda s u svi šutjeli sada im smeta sve

RE
RedTree
13:38 10.02.2021.

Zato i jesmo na dnu Europe, lijepo slobodno objavite oslobađajuću presudu braći, ne treba se čekati lokalne, što Švicarci i fbi koji izgleda otkrili znaju, a mi šutimo i idimo prati suđe u Irsku.

Avatar rubinet
rubinet
10:06 10.02.2021.

Dotičnik iz Rijeke zaprijetio prije par dana. I učinio. Gospodo suci, prilagodite se željama moćnika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije