Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kaos u BiH

Ćiro otkazao trening i vodi igrače na sprovod

'cirorepka_jal_bih_041009'
'Photoshop'
06.10.2009.
u 20:39

Nije lako izabranicima Miroslava Ćire Blaževića. Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u subotu igra povijesnu utakmicu, jer pobjedom nad Estonijom naši susjedi izborili bi dodatne kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričku Republiku.

- Govorio sam da ne može igrač koji završi utakmicu biti ozlijeđen i to je istina. Oni su ga htjeli sačuvati za sebe, ali Salihović je uspio dogovoriti da prolongiraju operaciju, kazao nam je Blažević.

- Hasagić me najviše podsjeća na Vladimira Bearu kada ga pogledam. Jako su slični. Znam što Hasagić svojim autoritetom donosi obrani i definitivno će on stajati na golu. Napravio sam neke testove s njim i zdrav je, što je najbitnije, objašnjava Ćiro.

Ćiro je najavio je da će danas povesti reprezentativce na sahranu Vedranu Puljiću, koji je, podsjetimo, tragično izgubio život u navijačkim neredima u Širokom Brijegu.

Ali, glavna tema svih priča u Bosni i Hercegovini nisu Ćiro, Džeko i ostali junaci kvalifikacija. U Bosni i Hercegovini razgovara se samo o nemirima, o ubijenom pripadniku Hordi zla. Ćirini igrači najradije bi zaboravili ono što se događalo u Širokom, ali...

– Nakon svih tih događaja koje mi je teško i komentirati, pokušavamo se koncentrirati za utakmicu s Estonijom. Kako izbornik Blažević reče, bez obzira na to što je za njega svaka utakmica povijesna, taj je dvoboj zaista povijesni. Znamo da nam neće biti lako – kaže hajdukovac Senijad Ibričić, također potresen događajima u Širokom Brijegu.

- Hasagić me najviše podsjeća na Vladimira Bearu kada ga pogledam. Jako su slični. Znam što Hasagić svojim autoritetom donosi obrani i definitivno će on stajati na golu. Napravio sam neke testove s njim i zdrav je, što je najbitnije, objašnjava Ćiro.

Kako dani budu odmicali ipak će javnost biti sve više usredotočena na subotu.

- Svi se nadamo da ćemo u dvoboju s Estonijom riješiti pitanje drugog mjesta u skupini. Znamo da imamo popravni ispit u posljednjem dvoboju protiv Španjolske, ali ne bi bilo dobro da u taj susret uđemo opterećeni rezultatom – kaže Ibričić.

- Gdje god da me izbornik stavi, ja ću igrati, kaže uz osmijeh veznjak Ibričić, koji bi zaigrao na poziciji lijevog bočnog igrača u odsutnosti Salihovića.

- Naravno da je dobro kada igrač nastupa na svojoj poziciji, ali kada je u pitanju reprezentacija, nikad ne biram.

Ibričić dodaje kako ne smiju dopustiti da se vade protiv europskih prvaka.

- Estonci su bolji od Armenije i nema veze što smo ih pobijedili sa 7:0. To nije njihovo pravo lice, pogotovo što će sada imati možda i neke dodatne motive. Ovaj susret je za nas odlučujući i trebamo dati više od 200 posto da slavimo pobjedu, kazao nam je Ibričić.

A izbornik Blažević tvrdi da su pojedini igrači primijetili da je tužan, što on i ne krije, ali naglašava da će se uskoro okrenuti i onome što ga najviše proganja – Estoncima.

– Plašim se Estonije. Za mene su Turci podjednako jaki kao Španjolci, a oni nisu uspjeli pobijediti Estoniju u gostima. Pa i Slaven Bilić mi kaže da ih je teškom mukom svladao u Tallinnu, tako da se zaista plašim – priznaje Ćiro i dodaje kako BiH može Estoniju pobijediti samo bude li nadahnuta. A to neće biti lako, s obzirom na sve što se događa.

Ćiro je najavio da će danas povesti reprezentativce na sprovod Vedrana Puljića, koji je, podsjećamo, tragično izgubio život u navijačkim neredima u Širokom Brijegu.

– To je najmanje što možemo učiniti – kaže Ćiro i dodaje kako je svaka riječ o toj tragediji zapravo suvišna.

Inače, Blažević je zbog svega otkazao jedan trening reprezentacije, a preksinoć je nakratko posjetio navijače koji drže u blokadi glavnu sarajevsku ulicu. 

Komentara 7

DO
domingo1981
10:57 07.10.2009.

da me nebi tko krivo shvatio.. nije on zrtva zato sto je nekoga branijo (kao ovaj covijek u muenchenu) nego...

DO
domingo1981
10:56 07.10.2009.

...tko vraga netrazi... nije se Vedran isao moliti bogu u sirokom... Do trenutka \"ubojstva\" nasilje je cinio on i drustvo..

AN
Andreeejjj
21:09 06.10.2009.

Bas lijepa gesta Čire... da vodi igrace BIH repke na sprovod tragicno nastradalom Vedranu Puljicu! Svaka cast! Sucut obitelji Puljic! Vedran pocivaj u miru!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije