Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRENER SVIH TRENERA

Ćiro o 'gorućoj' temi: Pa nećemo se stalno klati kao ustaše i partizani

Miroslav Ćiro Blažević
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/10
18.10.2018.
u 17:23

– Jako poštujem Armadu. Imamo zaista divan odnos. Poručujem im ovim putem da je taj dečko pravi čovjek i trener za Rijeku. I, ako dopuštaju, molim ih za podršku mladom treneru. Jer, kako kaže Biblija, “tko je bez grijeha, neka prvi kamen baci”.

Igor Bišćan nije još premijerno ni sjeo na Rijekinu klupu, a našao se na udaru kao malo koji trener do sada u povijesti HNL-a. Armada je u ofenzivi kao da je predizborna kampanja, ni isprika novog trenera zbog događaja od prije dvadesetak godina kad je u to vrijeme mladi dinamovac gestikulacijama znao izazivati navijače u derbijima tadašnje Croatije i Rijeke. Zaboravili su to mnogi, čak i revni kroničari HNL-a, ne samo Rijekin predsjednik Damir Mišković kojem ti događaji nisu bili ni na kraj pameti kad je talentiranog stručnjaka odlučio dovesti nakon trofejnog Matjaža Keka, ljubimca navijača. Ali strastveni navijači, ne samo Rijekini, obično pamte kao slonovi, do najsitnijih detalja.

Vikali su mi: “Treniraj skijaše”

Pa su dodatno zamjerili što je za pomoćnika Bišćan uzeo Renata Pilipovića jer je s Kantride otišao u Maksimir i ljubio grb plavog kluba. Stvari su tu otišle predaleko jer se netko odlučio poigrati urednika Wikipedije i na vrlo brutalan način na osobnoj razini izvrijeđao mladog riječkog trenera. Bilo je baš ružno, za osudu, možda čak i istragu policije.

Nešto je slično u Rijeci prije 40-ak godina, u vrijeme debelo prije interneta, prošao naš “trener svih trenera” Miroslav Ćiro Blažević koji je 1979. stigao na Kantridu iz Švicarske...

– Dočekali su me na nož jer sam došao nakon ljubimca publike Spasojevića. Kao da im je alergija izbila, vikali su mi: “Vrati se u Švicarsku, treniraj skijaše”. Ali rezultati su bili presudni, kao što će i sada biti. Ako budu dobri, navijači će se prikloniti treneru. Vjerujte mi, Rijeka je dobila velikog trenera, Igor Bišćan nije ništa slabiji trener od Matjaža Keka. Štoviše, Bišćan je mlađi, poletniji, čak bih rekao i autoritativniji od Keka. Siguran sam da će učiniti sve da Rijeku izvuče iz krize i da će potvrditi sve ovo što govorim. Uostalom, Bišćan već ima rezultate iza sebe, uveo je Rudeš u prvu ligu, u Sloveniji je osvojio dvostruku krunu. Pa rekao bih čak da me njegova sudbina pomalo podsjeća na moju... – kaže Ćiro i daje savjet mladom treneru...

– Sine, nemoj da te to pokoleba i nemoj to pogrešno shvatiti. Pa tko od nas kao mladić nije pravio pogreške, život ide dalje, nećemo se stalno klati kao ustaše, partizani i tko zna tko sve!

Dobro, navijači žele da se čuje njihov glas i njihovo mišljenje.

– Jako poštujem Armadu. Imamo zaista divan odnos. Poručujem im ovim putem da je taj dečko pravi čovjek i trener za Rijeku. I, ako dopuštaju, molim ih za podršku mladom treneru. Jer, kako kaže Biblija, “tko je bez grijeha, neka prvi kamen baci”.

Mišković će stati iza trenera

Vratimo se još malo na 1979. Ćiro je uspio tada radom i rezultatima osvojiti ljubav navijača...

– To je bilo strašno. Kad sam odlazio s Kantride u Maksimir za trenera Dinama, navijači su nosili transparente, molili da ostanem. Moj rekord u Rijeci do danas nitko nije nadmašio jer sam posljednji trener s kojim je Rijeka igrala europsko proljeće. I zato si dajem za pravo moliti Armadu. Imam visoko mišljenje o njima, Riječani su gospodski navijači.

Ključnu ulogu u takvim situacijama obično ima onaj tko ipak vodi klub. Damir Mišković do sada je uspijevao dobro balansirati odnos s navijačima koji su ogorčeni zbog odlaska s Kantride. Iako bi pitanje kultnog stadiona zapravo trebalo ići više na adresu Grada Rijeke nego kluba.

– Za mene je Damir Mišković najbolji predsjednik u povijesti hrvatskog klupskog nogometa. On će sto posto stajati iza Bišćana kao što je stajao i iza Keka – zaključio je Blažević.

Prvu utakmicu pod Bišćanovim vodstvom Rijeka igra sutra u Zaprešiću protiv Intera.

>> Pogledajte gostovanje Ćire Blaževića u Večernjem pressingu Igora Štimca

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Tito Krmčina
Tito Krmčina
18:25 18.10.2018.

Ćiro Majstore dođi u Hajduk

DU
Deleted user
20:00 18.10.2018.

Da je Pilipović otišo u zvezdu i ljubio grb sad bi bio heroj

Avatar arba_arba
arba_arba
20:34 18.10.2018.

Ca nije Reno Sinovcic bio najbolji "vanjski suradnik"??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije