Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRENER SLOBODE

Ćiro: Nikad se nisam nudio Zvezdi, zvao me Stambolić

Ćiro Blažević
Foto: Marijan Sušenj/Pixsell
05.02.2014.
u 11:00

– Zvezda je uvijek Zvezda, a mogu se pohvaliti da sam jedan od rijetkih trenera koji s njom ima pozitivan omjer (s Dinamom po pet pobjeda i remija, četiri poraza, nap.a.).

Dvadeset i tri godine prošlo je od posljednjega susreta tuzlanske Slobode i Crvene zvezde. U jesen 1991. godine, na Marakani, Zvezda je slavila sa 4:3, a zanimljivost iz tog razdoblja jest da su za Tuzlake igrala čak četiri Miloševića; Vito, Cvijan, Goran i Zoran...

Ćiro Blažević danas u Kopru predvodi Slobodu u najjačoj pripremnoj utakmici. Nakon Zvezde, testirat će ga i domaćin Koper...

– Imam tek 70-postotni uvid u kapacitete svoje momčadi. Situacija nije sjajna; pojačali smo se, ali zabrinjava me što su najkvalitetniji igrači nespremni. Pojačanja više ne tražim jer ih ne mogu ni dobiti. Sada svi čuvaju svoje najbolje igrače – kaže Blažević.

Genijalac Hadžić

Crvena zvezda je prava provjera?

– Zvezda je uvijek Zvezda, a mogu se pohvaliti da sam jedan od rijetkih trenera koji s njom ima pozitivan omjer (s Dinamom po pet pobjeda i remija, četiri poraza, nap.a.). Najdraža utakmica? Kad god se sjetim srazova sa Zvezdom, uvijek mi u misao doleti ona s početka proljeća 1982. godine. Pobjeda Dinama u Zagrebu s rezultatom 3:0, zalet prema naslovu prvaka – prisjeća se Ćiro i evocira jednoga od junaka:

– Imao sam sjajnu momčad tada u Dinamu, ali jedan genijalac bio je poseban. Ismet Hadžić imao je kompjutor u glavi, taj se briljantni obrambeni igrač mogao nositi s trojicom napadača odjednom. Njegova je genijalnost u obrambenim zadaćama omogućila Zajecu da iskaže svu svoju osebujnost, silinu – dodaje Blažević.

Nikad se nisam nudio

Svako toliko podgrijava se priča o očijukanju Crvene zvezde i Ćire Blaževića, tamo još sredinom osamdesetih. Je li se Ćiro ikada ponudio Zvezdi?

– Zapamtite: kada sam bio mlad trener u Švicarskoj, obilazio sam klubove i nudio se, i nitko me nije htio! Te koji se nude nitko neće! Mene je u Zvezdu zvao politički moćnik Stambolić, on je u to vrijeme bio bog, a kad su za to čuli Džaja i Cvele, odmah su bili na zadnjim nogama! I iskreno, bilo je nemoguće da ja dođem u Zvezdu, ipak sam ja 1982. godine bio hrvatski sportski lider – zaključio je trener svih trenera, poznat i kao jedan od najvećih Zvezdinih donatora.

Za njegova staža u Dinamu u Zvezdu su otišli: Tomislav Ivković, Boro Cvetković, Milivoj Bračun i Robert Prosinečki. No, to su već pradavna vremena, i nije baš da ih je Ćirina procjena sa slanjem u Beograd učinila nesretnima...

Prijateljska utakmica Sloboda – Crvena zvezda igra se danas u Kopru od 14 sati, uz izravni prijenos na Arenasportu. Ćirina momčad u Sloveniji će boraviti dva tjedna...

>> Ćiro: Pišem knjigu, ali će izaći tek kad umrem

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije