Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAZGOVOR S Vedranom Martićem

Čilić vodio 2:0 u setovima pa se raspao, a njegov trener otkriva što mu se dogodilo

Marin Čilić
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
08.07.2021.
u 07:00

- U prva dva seta Marin je igrao odlično, a posebno je dobro servirao. No, tijekom trećeg, pa sve do kraja meča, pao mu je postotak prvog servisa. Da bi se pobijedilo Medvjedeva, servis je jako bitan jer on radi vrlo malo pogrešaka s osnovne crte.

Kao što se zna, Marin Čilić je ove godine u Wimbledonu stigao do trećeg kola i strašnog dvoboja s Danilom Medvjedovom koji je izgubio, iako je naš tenisač poveo s 2:0 u setovima. No, završnica je pripala Rusu. Kako je sve to vidio Marinov trener Vedran Martić (54) i kakvi su njegovi dojmovi iz Wimbledona gdje je bio čest gost, saznali smo u razgovoru s njim koji smo vodili nakon što su se Vedran i ekipa vratili u Hrvatsku. Martić naravno u svoj Split... Pa, koliko ste zadovoljni Čilićevim učinkom?

Vratio se osvajanju naslova

– Marin je uspješno prošao prva dva kola pobijedivši Carusa i Bonzija, a u trećem kolu je naletio na Medvjedeva koji je eventualnim osvajanjem Wimbledona mogao smijeniti Đokovića na vrhu i postati prvi igrač svijeta. Marinovom igrom jako sam zadovoljan, u prva dva seta potpuno je nadigrao Medvjedeva, ali nažalost Rus je uspio preokrenuti meč i u konačnici ostvariti pobjedu – kazao je Martić.

Ljudima je teško razumjeti da netko dominira u dva seta, a potom se sve okrene, kao da se igra nova utakmica. Kako to objasniti?

– Tenis je takav sport, što je vidljivo na turnirima na kojima se igra na tri dobivena seta. U prva dva seta Marin je igrao odlično, a posebno je dobro servirao. No, tijekom trećeg, pa sve do kraja meča, pao mu je postotak prvog servisa. Da bi se pobijedilo Medvjedeva, servis je jako bitan jer on radi vrlo malo pogrešaka s osnovne crte.

Uglavnom, Marin je zaustavio pad na listi, bio je 47. prije trave, sada je 37., na travi je napravio 9-2, jeste li zadovoljni?

– Naravno da sam zadovoljan. Marin je osvojio ATP turnir u Stuttgartu, 19. u karijeri, znači vratio se osvajanju naslova. Njegova igra posljednjih je tjedana bila na vrlo visokoj razini. Uostalom, dvojica tenisača koje je Marin dobio u Stuttgartu, Šapovalov i Auger-Aliassime, u četvrtfinalu su Wimbledona. I taj podatak govori da Marin igra dobar tenis.

Čilić do kraja sezone brani oko 380 bodova, što i nije puno, vidite li prostora za pomak?

– Sigurno da ima prostora za napredak, posebno ako će nastaviti ovako dobro igrati.

Kako ste doživjeli Wimbledon ovaj put, ipak ste tamo požnjeli puno uspjeha, što s Ivaniševićem, a što s Hačanovom?

– Uvijek je lijepo vratiti se u Wimbledon, svakako jedan od najvećih turnira na svijetu. S Goranom sam ondje bio 1998. kada je u finalu poražen od Samprasa u pet setova. A posljednji put bio sam u Wimbledonu s Karenom Hačanovom 2019. godine, kada je u osmini finala poražen od kasnijeg pobjednika Novaka Đokovića. Uvijek su to neprocjenjiva iskustva, a taj ambijent je nezaboravan.

Podsjetimo, Vedran je s Goranom surađivao četiri i pol godine i za to je vrijeme Goran odigrao 20 finala i osvojio 10 turnira. Jeste li se što družili s Goranom, kako mu je s Đokovićem?

– S Goranom sam se viđao tijekom turnira. Očito je da je zadovoljan suradnjom s Đokovićem jer su zajedno ostvarili puno vrhunskih ostvarenja i osvojili brojne turnire.

Tko će, po vama, osvojiti Wimbledon ove godine?

– Po meni je apsolutni favorit Đoković i tu neću reći ništa novo.

Uskoro će Olimpijske igre, putujete li u Tokio i možemo li očekivati četvrtu tenisku OI medalju?

– Da, putovat ću s našim igračima i igračicama u Tokio. Kao što ste već izvijestili, kod tenisača će Marin Čilić nastupiti u pojedinačnoj konkurenciji, a Mektić/Pavić i Čilić/Dodig u konkurenciji parova. Od tenisačica imamo Donnu Vekić u pojedinačnoj konkurenciji i par Jurak/Vekić. S obzirom na to da su naši igrači u dobroj formi, možemo očekivati medalju.

Pripreme za Davisov kup

Zašto nemamo predstavnike u mješovitim parovima: Jurak igra u životnoj formi, pa bi ona u kombinaciji s nekim od naših specijalaca za parove (Pavić, Mektić, Dodig) mogla lako do medalje?

– Prijave za mješovite parove odradit će se na mjestu događaja, u Tokiju. Očekujem da ćemo sastaviti jedan, a možda i dva para.

Izbornik ste reprezentacije, a koncem godine očekuje nas završnica Davisova kupa? Hoćete li moći računati na Ćorića i što možemo očekivati u toj jakoj konkurenciji?

– Nadam se da će se završni turnir Davisova kupa ove godine održati. Nadam se da će Ćorić do kraja sanirati ozljedu ramena i da će započeti s nastupima već na američkoj turneji (koja počinje 26. srpnja turnirom u Atlanti – op. a.). Tako da računam da će biti spreman. Budemo li svi na broju, očekujem dobre rezultate. 

>> Pogledajte i dobru zabavu na svadbi Davida Mandića

Ključne riječi

Komentara 9

KO
komit
07:42 08.07.2021.

Nad Marinom bi trebalo naprqviti hipnozu i uvjeriti ga da se igra na 4 dobivena seta.

Avatar southman
southman
07:05 08.07.2021.

Čilić je u prva dva seta igrao Wimblledoon a ostala tri Rolland Gaross. Rezultat je očekivan.

HE
Herceg56
07:12 08.07.2021.

Mentalitet i kladionice su ubile normalni sport!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije