Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vinko čilić

Čilić: U Ledenoj je pola Međugorja

Vinko Čilić
Antonio Bronić/Pixsell
05.02.2010.
u 22:10

- Ja se još i stignem zabavljati kad smo na turnirima, no Marin mnogo manje, ističe brat Vinkov koji kaže da već pet godina žive na aerodromima i u hotelima.

Obitelj Čilić preselila se zbog svog sina Marina (21) ovih dana u Zagreb, jedino je najmlađi brat Mile (14) ostao "čuvati" kuću. Od četvero braće, upravo bi on mogao stopama desetog igrača na svijetu.

– Pola je Međugorja na tribinama Doma sportova, navijaju za mene. Kad bih morao sve nabrojiti, ne bih znao – kaže Marin.

Slava ih nije promijenila

Radi se o gradu bez teniske tradicije, gdje je tek 1991. godine sagrađen teniski teren. S prijateljima je bio među prvima koji su ondje igrali.

– Otkako se brat proslavio, život nam se nije mnogo promijenio, tek nam malo novinari stvaraju pritisak. Što je bolji u renkingu, javnost ga više prati, ali iz naše perspektive je sve isto, po hotelima i aerodromima živimo već pet godina – kaže Vinko (25), jedan od četvorice braće Čilić, kojega tenisač spominje kao "najboljeg prijatelja".

Prije osam godina otišao je kao dječak u Zagreb s teniskim reketom, danas mu je to drugi dom. Trenira često na velesajmu, prošeće gradom... No, tanjur s hranom koju kuha majka Koviljka često je na drugom kraju svijeta.

– Kuma Nada ide s nama po velikim turnirima, puno nam pomaže, sprema, čisti, kuha nam domaću hranu. Nekad odem kući i odmorim se, ostavim ga s trenerom. Posao mi je da se brinem o njemu, da sve organiziram, rezerviram sobe, avionske karte... – objašnjava Vinko, često i jedini Marinov pratitelj.

S ocem Zdenkom više vremena provodio je ispred ulaza u Dom sportova, najteže je bilo namiriti sve zainteresirane za ulaznice. Hoće li Marin obraniti naslov?

– To se nikad ne zna. Nakon Australije mi ne izgleda uopće umoran, priviknuo se brzo na vremensku razliku, svjež je, tu smo već nekoliko dana. Svaki je susret težak, to smo već dobro naučili.

Zabava samo za brata

No, uza slavu dolaze i obožavateljice. Prepoznaju li vas djevojke diljem svijeta?

– Sve je isto kao i prije, družimo se s prijateljima koji su nam to bili i prije. Ima sve više onih koji se žele s nama upoznati, pristojni smo i odazovemo se, ali družimo se većinom sa starim društvom.

Stignu li braća Čilić zajedno i u noćnu "patrolu"?

– Ja se još i stignem zabavljati kad smo na turnirima, no Marin mnogo manje – smijući se rekao je Vinko.

Komentara 2

OB
-obrisani-
21:18 06.02.2010.

Srbija je Novaku dala prvorazredno zemljište milijunske vrijednosti, a on porez plaća u Monte Carlu. No to su prekodrinski problemi. Imamo mi i previše problema s našim gramzivcima kojih se nakotilo u zadnje vrijeme... P. S. I pazi, majstore! NegativneNegativne bi ti se misli mogle vratiti poput bumeranga!

OB
-obrisani-
23:37 05.02.2010.

Hrvatska mu je država dala sve! Od 14 godine ima besplatno zdravsteno osiguranje i sve povlastice kao mladi sportaš! Iako su mu roditelji punili bosansko-hercegovačku kasu! I nakon svega Marin Čilić izdao obje države i lažno se prijavio u MonteMonte Carlo. Ondje ne boravi više od 183 dana i trebao bi plaćati porez u Hrvatskoj. Ne znam zašto se razvlači političare, a sportaše poput Kostelića, Ivaniševića, Čilića, Ljubičića, Ančića i slične gadove redovito pušta na miru. U Italiji bi odavno bili na stupu srama!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije