Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Australian Open

Čilić nakon drame petog seta stigao do trećeg kola

Marin Čilić
Foto: Reuters/Pixsell
1/2
22.01.2020.
u 08:09

Čilić će za plasman u osminu finala Australian Opena igrati protiv boljeg iz dvoboja 9. nositelja, Španjolca Roberta Bautiste Aguta i Amerikanca Michaela Mmoha

Tri sata i 33 minute igre te tie-break petog seta trebali su Marinu Čiliću (ATP - 39.) za pobjedu nad Francuzom Benoitom Paireom (ATP - 21.) 6:2, 6:7 (6), 3:6, 6:1, 7:6 (3), kojom se probio u 3. kolo Australian Opena u Melbourneu.

U šestom dvoboju protiv 30-godišnjeg čudljivog Francuza hrvatski Davis Cup reprezentativac je ostvario petu uzastopnu pobjedu, pokazavši najviše mirnoće u odlučujućim trenucima, a posebno u "tie-breaku"  petog seta koji se na Australian Openu igra do deset osvojenih poena.

U tom gemu Čilić nije napravio nijednu pogrešku te je na kraju slavio s uvjerljivih 10-3 iskoristivši drugu meč-loptu preciznim bekend pasingom, na radost velikog broja hrvatskih navijača koji su dobro ispunili tribine terena broj 3 u Melbourne Parku.

Marin je za pobjedu pogodio visokih 67 % prvih servisa uz 79 % realizacije. Reternom je koristio prilike na drugi servis Pairea koji je osvojio samo 37 % poena u takvim situacijama. Čilić je realizirao šest od 10 prilika za 'break', a spasio je šest od devet suparnikovih.

Paire je imao nešto više izravnih poena (63-59), ali presudio je puno veći broj pogrešaka francuskog tenisača (51-38), koje su bile češće u prvom dijelu meča.

Čilić će za plasman u osminu finala Australian Opena igrati protiv boljeg iz dvoboja 9. nositelja, Španjolca Roberta Bautiste Aguta i Amerikanca Michaela Mmoha.

Bio je to Marinov 48. dvoboj u pet setova u karijeri i njegova 31. pobjeda, iako je početak dvoboja nudio potpunu drugačiju sliku. Naime, Čilić je vrlo brzo došao do vodstva 6:2, 5:2 i prilično nervoznoga Pairea imao pod kontrolom. No, ispustio je prednost breaka u drugome setu i izgubio ga u tie-breaku, što je Francuza vratilo u meč.

Breakom u osmom gemu trećeg seta Paire je došao do potpunog preokreta.

No, Grand Slam pobjednik i bivši finalist Australian Opena nije paničario. Iskustvo igranja dugih mečeva je došlo do izražaja. Čilić je iskoristio Paireov pad u četvrtom setu i projurio do petoga u kojem je kod 2-1 za Francuza spasio jedinu break-loptu u toj dionici.

Kada je došao do tie-breaka Marin je zablistao u punome sjaju i potpuno nadigrao suparnika za još jednu pobjedu u dramatičnim okolnostima.

Ključne riječi

Komentara 1

DM
drazen.muhvic
11:09 22.01.2020.

I? Jesu li Monegašani izašli na ulice slaveći ovu pobjedu njihovog heroja?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije