Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I Federer u polufinalu

Čilić je nadmašio Ivaniševića: Bio sam uvjeren da ću izboriti Masters

Marin Čilić
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
13.10.2017.
u 18:26

Međugorac pretekao Zvereva, probio 20 milijuna USD zarade i osigurao nastup na završnom Mastersu.

Ni 25. tenisač svijeta Španjolac Albert Ramos Vinolas nije uspio osvojiti set protiv zahuktalog Marina Čilića. U četvrtfinalu turnira iz kategorije ATP Masters 1000 u Šangaju Međugorac je pobijedio Španjolca sa 6:3, 6:4 i ušao u polufinale bez izgubljenog seta.

No prvi je put izgubio servis, dogodilo se to u drugom setu odmah nakon što je Čilić prvi suparniku oduzeo početni udarac i poveo s 3:2 u gemovima. Ramos Vinolas je uzvratio i izjednačio omjer, ali ne zadugo, već u sljedećem gemu Čilić je došao do novog breaka i tako riješio susret. Nije dopustio Španjolcu da mu priredi iznenađenje kao u Monte Carlu ove godine.

Treći Masters polufinale

To je još jedan značajan uspjeh našeg najboljeg tenisača. O kakvom se velikom dosegu radi najbolje potvrđuje činjenica da je Marinu to tek treći Masters 1000 polufinale u karijeri. Prethodna dva ostvario je lani u Cincinnatiju (pobijedio Dimitrova i potom osvojio turnir) i u Parizu (poraz od Isnera).

Marin Čilić
1/9

Ulaskom u polufinale Šangaja (i osvajanjem 360 bodova) naš prvi reket osigurao je dolazak na četvrto mjesto ATP liste (pretekao A. Zvereva) i novi najbolji plasman karijere, a s osiguranom nagradom s ovog turnira (294.345 USD) probio je ukupnu turnirsku zaradu od 20 milijuna USD i došao na točno 20,094.744 dolara. I tako je postao hrvatski tenisač s najvećom turnirskom zaradom u povijesti (nadmašio je Gorana Ivaniševića).

Čilić je pobjedom nad Španjolcem i matematički osigurao nastup na završnom Mastersu osmorice najboljih u Londonu. Ima 3535 bodova, a kvalifikacijski je prag, zbog najnovijih rezultata, spušten na 3475 bodova (bio je na 3550). Iako je poražen u drugom kolu Šangaja, London je kao četvrti igrač (nakon Nadala, Federera i A. Zvereva) osigurao i Austrijanac Thiem. Međugorac je peti. Prvi ispod crte je Grigor Dimitrov (3455), Stan Wawrinka je sedmi (3150), ali kako je za njega sezona vjerojatno završena, izglede imaju i osmi David Goffin (2750) te deveti Pablo Careno Busta (2605).

– Drago mi je da sam se danas i matematički kvalificirao za London iako sam i prije, napose nakon ovih pobjeda u Šangaju, bio uvjeren da ću biti sudionik Mastersa. Radujem se nastupu – kazao je Čilić.

Za finale će se Marin (ne prije 10.30) boriti s Nadalom koji je sa 6:4, 6:7 (4), 6:3 pobijedio Bugarina Dimitrova. Naš prvi reket ne stoji baš najbolje u međusobnim susretima s prvim tenisačem svijeta – ima samo jednu pobjedu iz šest susreta. No Čilić zato ima stopostotni učinak protiv Rafe u Kini, pobijedio ga je u jedinom susretu, a to je bilo u Pekingu 2009. kada su se i prvi put sučelili.

– On je uvijek opasan suparnik, a ova mu podloga očito leži jer je prilično brza. Očekuje me težak meč, morat ću biti maksimalno fokusiran, igrati agresivno i ne dopuštati mu komotne situacije. U suprotnome bih mogao nastradati – napomenuo je Nadal.

Tijesni porazi Dodiga i Pavića

U konkurenciji parova nijedan od dvojice hrvatskih predstavnika nije uspio učiniti korak od četvrtfinala do polufinala. Ivan Dodig i Španjolac Marcel Granollers sjajno su počeli protiv prvih nositelja Australca Peersa i Finca Kontinena, dobili su prvi set, ali su potom izgubili sa 6:2, 3:6, 8:10. Mate Pavić i Austrijanac Oliver Marach poraženi su od trećih nositelja Nizozemca Rojera i Rumunja Tecaua sa 6:7 (6), 4:6.

Švicarac Roger Federer izborio je plasman u polufinale ATP teniskog turnira u Šangaju nakon što je pobijedio Francuza Richarda Gasqueta 7-5, 6-4.

Federer će u polufinalu igrati protiv Argentinca Juana Martina Del Potra koji je bio bolji od Srbina Viktora Troickog 4-6, 6-1, 6-4.

Komentara 1

KA
kajinx
19:50 13.10.2017.

Bravo Marine! Samo nastavi, možeš ti , možeš!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije