Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PONUDA I POTRAŽNJA

Cijene ulaznica za Euro otišle su u nebo! Iznosi koje traže preprodavači postaju apsurdni

KATAR 2022 - Hrvatski navijači u Dohi podižu atmosferu za utakmicu protiv Argentine
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
29.05.2024.
u 09:45

Premda je riječ o personaliziranim ulaznicama i prilikom ulaska na stadion vrijede stroga pravila glede imena koja se na njima nalaze, Uefa je omogućila prebacivanje karata na tuđe ime u UEFA Tickets aplikaciji

Kako se klupska nogometna sezona privodi kraju, sve je bliže Europsko prvenstvo u Njemačkoj. Nakon što doznamo pobjednike Konferencijske lige (Olympiacos protiv Fiorentine), odnosno Lige prvaka (Borussia Dortmund protiv Real Madrida), samo će dva tjedna biti do otvaranja velikog natjecanja. Međutim, ulaznice za utakmice razgrabljene su već odavno, a sasvim očekivano u takvim uvjetima dolazi i do njihove preprodaje.

Ono što je zanimljivo jest u koje se visine cijene mogu vinuti prilikom te preprodaje. Službene cijene po kojima su prvi kupci nabavljali karte bile su: 30 eura za takozvane "fans first" karte, 60 eura za 3. kategoriju, 150 eura za 2. kategoriju te 200 eura za 1. kategoriju. Kada ulaznice dođu do online oglasnika, cijene im postaju čak četiri puta više.

VIDEO Španjolci: Modrić je odlučio! Za njega ne postoji dvojba, sada sve ovisi samo o jednom čovjeku

Uglavnom se pak radi o cijenama od 500 do 600 eura za ulaznice 1. kategorije, što je i dalje drastično povećanje, no nekoliko je onih koji oglašavaju ulaznice po cijeni od 1000 eura. Osobito je to slučaj kod karata za prvu utakmicu, oni protiv Španjolske koju će hrvatski reprezentativci igrati 15. lipnja. Čak se i najjeftinije, "fans first" karte prodaju za nekoliko stotina eura. Vrlo slične cijene postižu ulaznice za Italiju i Albaniju.

Većina prodavača prodaje po četiri ili više ulaznica, a neki su nakupovali razne kategorije pa nude čitav asortiman kojim će, ako im se osmjehnu "bogovi lake zarade", dobro napuniti svoje džepove. Također, nerijetki od ovih virtuoznih poduzetnika navode dodatnu naplatu za "zaštitu kupca", koja mahom iznosi od 30 do 40 eura. Premda je riječ o personaliziranim ulaznicama i prilikom ulaska na stadion vrijede stroga pravila glede imena koje se na njima nalaze, Uefa je omogućila prebacivanje karata na tuđe ime u UEFA Tickets aplikaciji.  

GALERIJA Pogledajte murale u čast Luke Modrića. Kapetana vatrenih obožavaju u Hrvatskoj i inozemstvu

KATAR 2022 - Hrvatski navijači u Dohi podižu atmosferu za utakmicu protiv Argentine
1/13

Komentara 10

Avatar KorisnikZa2Kn
KorisnikZa2Kn
10:36 29.05.2024.

>Uefa je omogućila prebacivanje karata na tuđe ime u UEFA Tickets aplikaciji dakle ponistila je personalizaciju. nisu slucajno uefa i fifa najkorumpiranije organizacije

Avatar Blokiran
Blokiran
10:41 29.05.2024.

Mogu oni traziti koliko god hoce.

Avatar Purger_1945_Kozara
Purger_1945_Kozara
11:12 29.05.2024.

Doći će oni ovdje pa ćemo im zapapriti 10 eura za kuglu sladoleda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije