Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEĆE JE BITI

Cijeli svijet je u tom trenutku gledao u Ivaniševića, a sada tu čast nije zaslužio nitko

REUTERS 18-07-2021 06:58 #4
Foto: BRIAN SNYDER/REUTERS
1/4
11.01.2022.
u 21:27

Cara Black je dobila najviše glasova ljubitelja tenisa, a time i dodatna tri postotna boda, dva je zaradila Flavia Pennetta, a jedan Ana Ivanović. No, ni to nije bilo dovoljno da netko od njih prijeđe "izborni prag"

U 2022. nitko neće biti uvršten u Međunarodnu tenisku kuću slavnih, što se dogodilo prvi put u povijesti, priopćili su u utorak iz ove institucije. 

Name, nitko od nominiranih kandidata nije dobio dovoljno glasova, najmanje 75% u zbroju glasova službene skupine glasača, koju čine predstavnici medija, odabrani teniski povjesničari, članovi Kuće slavnih i stručnjaci iz teniske industrije, te glasova teniskih zaljubljenika iz cijelog svijeta.

Na listiću za uvrštenje u Međunarodnu tenisku kuću slavnih u 2022. bile su Srpkinja Ana Ivanović, Talijanka Flavia Pennetta, Zimbabveanka Cara Black i Amerikanka Lisa Raymond, a od tenisača su nominirani bili Španjolci Carlos Moya i Juan Carlos Ferrero.

Goran Ivanisevic of Croatia is inducted into the International Tennis Hall of Fame in Newport Former tennis player Goran Ivanisevic of Croatia smiles after being inducted into the International Tennis Hall of Fame as part of the Class of 2020, delayed one year because of the coronavirus disease (COVID-19) pandemic, in Newport, Rhode Island, U.S., July 17, 2021. REUTERS/Brian Snyder BRIAN SNYDER
Foto: BRIAN SNYDER/REUTERS

Cara Black je dobila najviše glasova ljubitelja tenisa, a time i dodatna tri postotna boda, dva je zaradila Flavia Pennetta, a jedan Ana Ivanović. No, ni to nije bilo dovoljno da netko od njih prijeđe "izborni prag".

"Proces uvrštanja u Međunarodnu tenisku kuću slavnih ima više koraka, kroz odbore za nominaciju i kroz glasovanje. Odluka o tome tko zaslužuje biti uvršten u Kuću slavnih leži na službenoj glasačkoj skupini, grupi neovisnih glasača s reputacijom u tenisu, koji imaju veliko znanje o njegovoj povijesti", izjavio je u priopćenju glavni operativac Međunarodne teniske kuće slavnih Todd Martin.  

Svi nominirani za ovu godinu naći će se ponovno na listiću i sljedeće godine, jer prema pravilniku Međunarodne teniske kuće slavnih svatko od nominiranih može se triput naći na listiću. Svi koji ne budu izabrani u trogodišnjem razdoblju više ne mogu biti kandidati za uvrštanje u društvo teniskih besmrtnika.

Ipak, iako neće biti "Klase 2022.", u Newportu će 16. srpnja ipak biti održana svečanost prijema za Australca Lleytona Hewitta koji je izabran u "Klasi 2021.", ali zbog ograničenja izazvanih pandemijom Covida-19 nije mogao doputovati u Sjedinjene Američke Države na prošlogodišnju svečanost, tijekom koje je s godinu dana zakašnjenja u Međunarodnu tenisku kuću slavnih uvršten Goran Ivanišević.

Komentara 1

ČS
Čuvaj se senjske ruke
01:07 12.01.2022.

Nekada je oko glave nosio hrvatsku traku, a sad srpsku!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije