Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠI HRVATSKI IZBORNIK VODIT ĆE ĐETIĆE

Cico Kranjčar postao izbornik Crne Gore!

Zlatko Kranjčar
Reuters
05.02.2010.
u 13:32

Čelni ljudi crnogorskog nogometa dogovorili su sve sa Zlatkom Kranjčarom te je bivši hrvatski izbornik potpisao ugovor i preuzeo funkciju izbornika nogometne reprezentacije Crne Gore.

Predsjednik Nogometnog saveza Crne Gore Dejan Savičević nekoliko tjedana je razmatrao tko bi bio najbolji nasljednik Zorana Filipovića na mjestu izbornika Crne Gore, potentne reprezentacije s vrhunskim napadom (Vučinić - Jovetić).

Savičević je u nekoliko navrata napomenuo da će novi izbornik biti netko "s ovih prostora" kako ne bi bilo jezične barijere te je razgovarao i s bivšim hrvatskim izbornikom Zlatkom Cicom Kranjčarom.

Sve je dogovoreno u petak poslijepodne, kada je Kranjčar i potpisao ugovor.

- Prihvatio sam ponudu jer mi se svidio projekt Dejana Savičevića - zadovoljno je ustvrdio Kranjčar, novi izbornik Crne Gore, koju će voditi u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2012. godine u Ukrajini i Poljskoj.

Uz Kranjčara, koji je posljednji angažman imao u iranskom Persepolisu, kao kandidati spominjali su se i bivši slovenski izbornik Zdenko Verdenik te Miodrag Božović, trener Moskve.

Zlatko Kranjčar prvi put vodi sokole protiv Makedonaca

Reprezentacija Crne Gore tek je u petoj jakosnoj skupini kvalifikacija za EP 2012., zajedno s Albanijom, Estonijom, Gruzijom, Moldavijom, Islandom, Armenijom, Kazahstanom i Lihtenštajnom.

U kvalifikacijama za SP 2010. bila je tek peta u skupini, iza Italije, Irske, Bugarske i Cipra, samo ispred Gruzije.

Katastrofalan učinak za selekciju koju predvodi Romina zvijezda Mirko Vučinić, čija je vrijednost 18 milijuna eura. U Ligi prvaka još je u natjecanju sjajni Stevan Jovetić iz Fiorentine (20), crnogorski nogometaš godine, procijenjen na 14 milijuna eura. Poznatiji igrači su Vukčević (Sporting), Bošković (Rapid), Baša (Lokomotiv, Moskva)...

Selekcija sokola na Fifinoj je ljestvici na 72. mjestu (37. u Europi), a Zlatko Kranjčar debitirat će na klupi u prijateljskoj utakmici protiv Makedonije u Skoplju 3. ožujka.

Komentara 8

TC
tigar-cro
16:38 05.02.2010.

Hoce li moci skupiti 11 igraca u tolikoj zemlji????...:-))

DU
Deleted user
14:54 05.02.2010.

Crna Gora je manje trijezno okruženje od Irana i tamo će Kranjčar lakoćom pronaći \"istomišljenike\"... Sjetite se one epizode kad su SFRJ zabranili točenje alk. pića prije 10 h ujutro, a Crnogorci su odgovarali na to (tražeći duplu dozu odmah \"izjutra\"): da šta ne može, eno ih u Nikšiću već rigaju!

TC
tigar-cro
16:42 05.02.2010.

10. u 15:41h Bokapd71 je napisao/la: Sretno legendo i gospodine!Kao navijac Zvezde uvijek sam imao postovanja prema tebi. ==============================================Svaka cast za komentar!!!!! Korektan...ljudski i, nadasve....sportski!!!! Alo, klinci.....ovako se ponasa pravi navijac!!!! Nema tucnjave, vandalizma , jos manje....ubojstava!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije