Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U zagrebačkom okršaju

Cibosima gradski derbi, Sesar ističe da se dinamovci moraju vratiti u "rudnik"

Matija Habljak/Pixsell
02.02.2024.
u 22:55

U Ciboninu pobjedu od 97:89 najviše su ugradili bek Aranitović (31 koš, pet trica), razigravač Radovčić (23 koša) i centar Vuković (15 koševa, 11 skokova) dok je kod Dinama prednjačio krilni igrač Vučić (21 koš, 10 skokova)

U borbenom i zanimljivom gradskom derbiju, košarkaši Cibone nadjačali su Dinamo (97:89) i tako izborili 16. pobjedu u Favbet Premijer ligi u kojoj se sa skorom 16-4 drže vrha ljestvice u društvu Splita (18-2) i Zadra (16-2).

U novoj pobjedi cibosa prednjačili su bekovi Aleksandar Aranitović (31 koš) i Krešimir Radovčić (23 koša) ali su partije vrijedne zabilješke pružili i centar Domagoj Vuković (15 koševa, 11 skokova) i krilo Ivan Perasović (14 koševa, 8 skokova). Ivan Majcunić nije bio pri šutu (8 koševa) ali je zato sjajnu minijaturu, u završnici susreta, odigrao Filip Bundović koji je u posljednje 23 sekunde zabio četiri slobodna bacanja.

A dva je zabio i raspoloženi Aranitović koji je nakon susreta kazao:

- Velika je ovo pobjeda za nas jer smo dobili jako dobrog suparnika, klub koji iz godine u godinu raste, i to samo dva dana nakon prethodne utakmice u Premijer ligi. Meni se u prvom poluvremenu otvorilo, pogodio sam neke šuteve s čime mi je došlo i dodatno samopouzdanje. A njega ima i Bundović čiji povratak u momčad nam je veliko pojačanje. Dobili smo vrlo važan gradski okršaj, junački smo to iznijeli što će nam dati dodatnu količinu samopouzdanja uoči vrlo važnih utakmica u ABA ligi protiv Mornara i Krke. Volio bih da kroz te utakmice riješimo pitanje ostanka u ligi i da nakon toga možemo uživati u igri.

A kad smo kod uživanja, Aranitovićev trener Dino Repeša uživao je u pobjedi ali ne i u svim elementima igre:

- Izvukli smo tešku pobjedu sa šest igrača pri čemu je Majcunić izašao zbog petog prekršaja već početkom posljednje četvrtine. Zbog toga smo igrali s dva visoka igrača pa smo sve preuzimali što je Dinamu oduzelo dubinu a nama je donijelo kontrolu skoka. Sedam skokova više pokazuje da smo imali veliku želju za pobjedom. No, ne mogu nikako biti zadovoljan s obranom u prvom poluvremenu u kojem smo primili 49 koševa. Srećom, na koncu smo utakmicu dobili upravo s obranom.

A taj dio igre bio je tema za razmišljanje i za Dinamova trenera Josipa Sesara čijem sastavu nije pomogla niti vrlo glasna podrška s tribina Bad Blue Boysa:

- Mi u obrani nismo postojali pa iz toga niti u napadu nismo mogli dobiti neko samopouzdanje iako smo imali dosta dobar šut za tricu no Cibonih 43 posto bilo je previše. Otvorili smo utakmicu bez da smo činili prekršaje kada ih je činiti trebalo već smo ih pustili da lagano šutiraju pa se raspucao Aranitović. Od igrača nisam dobio ono što sam tražio. Ne smatram ovaj poraz kiksom, jer smo izgubili od iskusne momčadi, no ako se neke dogovorene stvari ne ispoštuju na parketu onda se moramo vratiti u rudnik.

A u rudnik će i oni koji su bili dobri u sastavu dinamovaca poput njihova najboljeg pojedinca krila Ivana Vučića (21 koš, 10 skokova, 4 asista) i razigravača Karla Mikšića (18 koševa, 10 asistencija). Dvoznamenkasti su još bili Majić (12 koševa, četiri trice), Nakić-Vojnović (10) i kapetan Garafolić (10).


 


 


 


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije