Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U derbiju ABA lige

Cibosi pružili dostojan otpor Partizanu, a Obradović odgovorio publici u šali 'nismo mi Cigani nego Grobari'

Foto: Matija Habljak/Pixsell
1/3
15.01.2024.
u 21:35

U utakmici 16. kola ABA lige, uz sjajno navijanje domaće publike koja je nakon dužeg vremena ispunila Draženov dom (4.000), Cibona izgubila od Partizana (74:87)

U regionalnom klasiku košarkaši Cibone pružili su vrlo solidan otpor euroligašu Partizanu (74:87). Premda to, po odnosu snaga na papiru, nije bio onaj pravi derbi ovaj dvoboj nam je priuštio punu dvoranu što nije bila posljedica posebnih marketinških aktivnosti kluba.

Zapravo, pomalo je zagonetno kako su Zagrepčani odlučili ispuniti Draženov dom baš za ovu utakmicu jer bilo je utakmica protiv beogradskih euroligaša i proteklih sezona pa nije bilo takvog zanimanja. Očito je u pitanju više faktora kao što su empatija Zagrepčana prema teškom stanju sportskog simbola grada, podrška igračima koji ostavljaju srce na parketu u svakoj utakmici. Dakako, bilo je tu i želje da se gleda euroligaška košarka a ima nešto i u karizmi Partizanova trenera Željka Obradovića koji je u svim hrvatskim dvoranama, očito, rado viđen gost.

A on se tijekom utakmice i našalio. Kad su, kod jedne sporne lopte, gledatelji sucima počeli skandirati “cigani, cigani”, Željko je publici odgovorio sa smiješkom aludirajući na Zvezdin nadimak..

- Pa nismo mi “Cigani”, mi smo “Grobari”.

Osim solidne Cibonine igre vidjeli smo i dobro navijanje i poticajno skandiranje, kao u dobra stara vremena, no crno-bijeli su bili prejaki. Nisu mljeli kao “parni valjak” ali su rutinski došli do bodova.

VEZANI ČLANCI:

- Imali smo loš početak, dozvolili smo neke koševe iz tranzicije, i uveli sami sebe u probleme. Drugačijim pristupom, prije svega u obrani, uspjeli smo uvesti utakmicu u naš ritam i izboriti bitnu pobjedu. A veliko je zadovoljstvo bilo igrati u punoj dvorani, bila je jako lijepa atmosfera i nadam se da će i ubuduće biti tako - kazao je Partizanov razigravač Ognjen Jaramaz na kojeg se, komplimentima domaćinu, nadovezao trener Željko Obradović:

- Čestitam mladom kolegi Repeši na svemu što radi i na tome kako vodi svoju momčad. Večer prije utakmice razgovarao sam s njegovim ocem kojem sam kazao: “Jasko, nekad sam vodio timove protiv tebe, sada protiv sina i preostaje mi još samo da ti i unuk bude trener pa da ja završim karijeru”. Cibona dobro igra, ima jasne ideje, čitali su našu igru i kažnjavali. Držim da je to momčad koja zaslužuje svaki respekt.

A hvaljeni mladi Cibonin trener Dino Repeša hvalio je domaću publiku:

- Hvala publici koja nas je kao šesti igrač držala u igri i onda kad nam je ponestalo energije. Premalo smo ih napadali iz tranzicije jer kada se igra svede na postavljene napade onda do izražaja dolazi njihov “size” jer su na svakoj poziciji viši i teži.

O tome nam je govorio i mladi Cibonin krilni centar Tomislav Buljan (5 koševa) koji se istaknuo s pet napadačkih skokova.

- Drago mi je da sam mogao osjetiti tu fizičku snagu euroligaških igrača. Kad je kod nas došlo do pada energije do izražaja je došla fizička dominacija. No, otpor koji smo im pružili nama je psihološki zalog za nastavak sezone. Dakako, uz navijače koji su nam došli dati podršku.

VEZANI ČLANCI:

A podršku je cibosima s tribina pružala i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac koja je vukove bodrila u društvu supruga i dvojice sinova, 13-godišnjeg i 18-godišnjeg košarkaša.  Poimence, publika je s povicima "Sani, Sani", najčešće bodrila srpskog košarkaša s hrvatskom putovnicom Aleksandra Aranitovića (17 koševa, 8 asistencija) a osim njega dvoznamenkasti cibosi su još bili razigravači Krešo Radovčić (16 koševa, 5 asista) i Jakov Mustapić (13 koševa, 4 asista).

Kod gostiju, u čijim redovima nije bilo Amerikanaca Nunnallyja i Doziera te Avramovića, prednjačio je Danilo Anđušić (17 koševa) a Jaleen Smith, hrvatski reprezentativac, upisao je sedam koševa, četiri skoka i tri asistencije.

 

Komentara 1

BO
Borat
23:17 15.01.2024.

Partizan je bio prejak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije