Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FINALE PRVENSTVA HRVATSKE

Cibonin trijumf: Pun Draženov dom slavio naslov

Cibona - Zadar (1)
Foto: Antonio Bronić/Pixsell
1/17
10.06.2010.
u 19:42

U sparnoj atmosferi prepunog Doma Dražena Petrovića Cibona je na najbolji način zatvorila sezonu i obranila naslov hrvatskoga prvaka.

 Zadrani su pokušavali, trudili se i dali sve od sebe, ali konačnih 95:73 realna je slika prikazanog na terenu.

Činilo se nakon dvije minute da bi već prva četvrtina mogla donijeti prednost vukovima, ali nakon brzog ulaska u bonus Zadrana, na krilima Hrvoja Perića je dalmatinska momčad preokrenula 8:7 u 11:17 u petoj minuti.

Dok je Perić u NBA stilu prolazio Tomasa, Bogdanović nije mogao zaustaviti Cara zbog čega ga je Perasović morao zamijeniti Trohom, a umjesto Andrića, zbog Plaisteda, ušao je Radošević.

Zonska obrana je nakon ulaska Bagarića bilo logično, a pokazalo se i kao pravo rješenje za zadarski napad. Cibosi su tricom Tomasa, a zatim zakucavanjem Radoševića i tricom Vukušića upotpunili seriju 8:0 i vratili prednost (24:21) na kraju prve dionice.

Od zakucavanja do zakucavanja, tako se može opisati igra Zadra u napadu. Nakon Plaistedovog zakucavanja na početku 7. minute za 14:21, Cibona je napravila seriju 15:0, što je zaustavio tek Perić zakucavanjem za 29:23.

Dok su Zadrani pod svaku cijenu pokušavali odigrati pick'n'roll s Plaistedom, cibosi su namjestili ruku i ubacili tri trice (Tomas, Gordon, Vukušić) za osjetnih 39:25 u 15. minuti.

Pomogla je i tehnička Periću zbog psovanja suca Dožaija, kao i nekoliko bačenih lopti u aut, dok je za neodlazak na plus 20 najveći "krivac" Gordon koji je nekoliko puta potpuno krivo bacio za "alley-oop" zakucavanje Tomasa.

Ključ ostanka u rezultatskoj neizvjesnosti za Zadar je bio mladi centar Miro Bilan, zamjena u rotaciji za ozljeđenog Boisu. Uz podršku Perića, 21-godišnji Zadranin je s devet ubačenih poena smanjio zaostatak svoje momčadi na 43:36, dok je za 51:43 tricu s istekom vremena pogodio Rok Stipčević.

Dobar ritam Zadrani su uspjeli zadržati i u ulazu u drugo poluvrijeme. Tricom Stipčevića došli su i na samo 53:49, ali još jedna serija Cibone (20:4) prelama utakmicu na kraju treće četvrtine. Trice Gordona i Bogdanovića te zakucavanja Radoševića ostavila su Zadrane bez odgovora i vukovi su pred posljednju dionicu imali ogromnih 73:53.

Vodstvo je toliko oduševilo i najpoznatiju navijačicu Cibone, tetu Elzu, da je optrčala cijeli teren s Ciboninom zastavom na oduševljenje tribine. Barem onog zagrebačkog dijela gledatelja.

Pokušao je Zadar igrom dva-na-dva, ali do velikog preokreta nisu mogli. Pobjedom je Cibona izbjegla status luzerske momčadi, a zauzvrat su dobili šesnaestu titulu hrvatskog prvaka i skandiranje prepunih tribina.

Zaiskrilo je u 36. minuti, kada je Lukša Andrić ušao u konflikt s Markom Carom. Pao je i poneki šamar zbog čega su obojica isključeni, a do kraja susreta nastavila su se međusobna vrijeđanja navijača.

Najbolji u Ciboninim redovima bio je Bogdanović sa 21 košem, Tomas je dodao 18, a Radošević 17. Zadar je predvodio Perić sa 17 koševa, Stipčević je dodao 14 koševa, a Car 13.

Ključne riječi

Komentara 8

ZU
zuba
20:02 10.06.2010.

Svak cast Ciboni igrati takav pressing i u 5 tekmu..ne moze svatko!!!Ponos Zagreba!!!

IK
Irena Kustura
20:57 10.06.2010.

ovi zadrani su smiješni,kakvi igrači takvi navijači

DU
dublue
19:47 10.06.2010.

Bravo Cibosi. Velike cestitke sa mora. Pokazali ste kako se bori za boje kluba, a bez obzira na prilike. Bravo Zagrebe. Tako se navija.Bili ste i ostanite primjer da se navija i bodri svoje, a ne vrijeda druge. Ponosimo se vama .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije