Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Derbi na startu sezone

Cibona uspjela odblokirati momčad, ali Split ih je svejedno pregazio

Split: 1. kolo HT premijer lige: KK Split - KK Cibona
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/4
30.09.2022.
u 21:15

Naime, Cibonina uprava vodila je posljednjih dana utrku s vremenom no na koncu je direktor kluba Ivan Matasić ipak uspio odblokirati momčad kod Hrvatskog košarkaškog saveza pa Zagrepčani nisu morali igrati s juniorima.

U prvoj utakmici 31. izdanja Prvenstva Hrvatske, na otvaranju sezone, košarkaši Splita pobijedili su Cibonu 84:71 (35:34) i tako obradovali 500-tinjak svojih navijača na Gripama.

Gosti su na utakmicu doputovali na dan utakmice ipak u punom sastavu. Naime, Cibonina uprava vodila je posljednjih dana utrku s vremenom no na koncu je direktor kluba Ivan Matasić ipak uspio odblokirati momčad kod Hrvatskog košarkaškog saveza pa Zagrepčani nisu morali igrati s juniorima.

No, zato nisu mogli računati na svog trenera Josipa Sesara u punom kapacitetu. Naime, zbog nepodmirenih dugova prema trenerima iz prošle sezone, Sesar je bio prijavljen kao službeni predstavnik te kao takav nije smio voditi utakmicu iz trenerskog prostora nego je morao sjediti na klupi.

No i takva Cibona bila je ravnopravan partner žutima ali samo do sredine treće četvrtine. Naime, nakon što su početkom drugog poluvremena poveli sa 41:34, cibosi su zabili dva a primili 14 koševa s čime su domaćini preuzeli kontrolu nad susretom.

Tražio je Cibonin strateg dobitnu formulu i petorku koja bi mogla preokrenuti situaciju, no nije u tome uspio. Štoviše, u njegovu je sastavu u posljednjoj četvrtini došlo i do izvjesnog malodušja, pa i nereda u obrani, i domaćni su pet minuta prije kraja (76:59) osigurali prve bodove. U 39. minuti je bilo čak i 20 koševa prednosti za Splićane (84:64) koji su potom gostima dopustili da ublaže visoki poraz.

Tako je Josip Sesar, u prvoj službenoj utakmici na klupi Cibone, debitirao porazom. Do izražaja je, očito, došlo i to što je Cibona s pripremama počela uvjerljivo posljednja i što, zbog toga, djeluje neuigrano, ponajprije defenzivno. A u tom sastavu, iznad momčadskog sivila, izdigli su se jedino razigravač Kapusta (14 koševa, 5 asista) i krilo Mazalin (12 koševa, 7 skokova). U onom "trash" vremenu, kada je sve već bilo riješeno, prolaznu ocjenu izborio je i mladi Ivan Perasović (9 koševa, 4 skoka, 3 asista), sin Splitove legende Velimira Perasovića.

Kod pobjedničkog sastava, svojom individualnom klasom, prednjačio je Amerikanac Shorter (21 koš, 9 skokova, 5 asista), razigravač Mavra (12 koševa, 6 asista) pogađao je teške šuteve kada je bilo najpotrebnije a šuterski podcijenjeni Đogo, Splitovo pojačanje iz Kanade, zabio je 14 koševa (tri trice). Tri trice zabio je i Runjić (16 koševa) koji se, kao i obično, svidio svojim atletizmom i dinamikom igre.  

>> Pogledajte i video: Aco Petrović: Jedna stvar od Rađe posebno me zaboljela

Standings provided by SofaScore

 

Komentara 1

BI
Binkić
08:05 01.10.2022.

Da je pravne države ova i zadnjih pet uprava bilo bi u Remetincu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije